ATENŢIE ŞI RĂBDARE, COORDONATELE TRAFICULUI RUTIER PE DN7C

În sezonul estival şi mai ales la finalul săptămânii, sunt anticipate creşteri semnificative ale valorilor de trafic, îndeosebi pe DN 7C (Transfăgărăşan), DN 1 (Sibiu - Veştem - limită cu judeţul Braşov) şi DN 7 (Veştem - limită cu jud. Vâlcea).

Principala recomandare se îndreaptă către şoferii care intenţionează să circule pe Transfăgărăşan.

- Îi sfătuim pe conducătorii auto ca, în cazul în care zona unde doresc să staţioneze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile astfel încât să nu afecteze fluenţa traficului.

Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă chiar preţ de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulaţiei, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac - Bâlea Cascadă.

Aşadar, daţi dovadă de înţelegere şi fair-play astfel încât excursia dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare şi deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic.

În plus, indiferent de traseul pe care călătoriţi, vă recomandăm să adoptaţi o conduită preventivă în trafic, prin aplicarea unor măsuri elementare de siguranţă:
- Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă în legătură cu situaţia de trafic din zonele pe care urmaţi să le tranzitaţi;
- Efectuaţi o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului;
- Dacă pe parcursul călătoriei, simţiţi/vedeţi fum ieşind de sub capota maşinii, URGENT trageţi pe dreapta într-un loc sigur, opriţi motorul, coborâţi, scoateţi din maşină toţi pasagerii şi îndepărtaţi-vă de auto. Nu încercaţi să deschideţi imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelaţi obligatoriu la un service specializat. În cazul în care sunt persoane rănite, apelaţi 112;
- Asiguraţi-vă că din autovehicul nu vă lipseşte un kit de urgenţă format cel puţin din: suficiente lichide, hrană neperisabilă, cabluri de curent, cabluri de tractare, lanternă funcţională, trusă medicală. Asiguraţi-vă că bateria telefonului este încărcată complet!
- Circulaţi cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă şi în condiţii de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută;
- Măriţi distanţa între maşini;
- Asiguraţi-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
- Nu frânaţi brusc;
- Nu conduceţi sub influenţa alcoolului, dar nici obosiţi;
- Acordaţi atenţie sporită pietonilor;
- Dacă opriţi să acordaţi sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asiguraţi-vă că aţi lăsat maşina într-un loc sigur, fără a risca să fiţi implicat într-un alt eveniment;
- Dacă circulaţi în zona producerii unui eveniment rutier, acordaţi atenţie maşinilor care se deplasează în faţa dumneavoastră. Altfel, riscaţi să produceţi o tamponare în lanţ;
- Respectaţi indicaţiile poliţiştilor întâlniţi pe traseul dumneavoastră;
- Sub nicio formă nu lăsaţi copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiţi din auto!