Referitor la situaţia pregătirii unităţilor de învăţământ sub aspectul igienizării şi reabilitării pentru începutul anului şcolar 2019-2020, Inspectoratul Şcolar Bucureşti, reprezentat de Inspectorul Şcolar General, Ioana Mihaela Neacşu şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi-Bucureşti, Eugen Ilea, recomandă asociaţiilor de părinţi şi comitetelor de părinţi ale claselor, să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare, aceste acţiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale.

ISMB şi FNAP-Bucureşti încurajează comunicarea directă a reprezentanţilor părinţilor cu directorii unităţilor de învăţământ, în vederea prioritizării investiţiilor care trebuie realizate şi a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului şcolar 2019-2020.

Apreciem că rolul de susţinător al activităţilor din şcoli pe care le au asociaţiile de părinţi trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educaţional şi să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin activităţi care nu aparţin ca responsabilitate acestora.

Biroul de presă
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti