Prima dată la mare

Proiectul "Prima dată la mare" dă şansa unui număr de 29 de copii din comuna Ştefan cel Mare - judeţul Călăraşi ca în data de 31 iulie 2019 să vadă Marea Neagră. Copiii beneficiază de servicii de suport educaţional în cadrul Centrului de zi pentru copii "Sfântul Nicolae" din comuna Ştefan cel Mare şi provin din familii defavorizate.

Pentru prima dată în viaţă copiii vor vizita judeţul Constanţa, se vor plimba cu telegondola având prilejul să vadă marea de la înălţime, apoi se vor distra pe plaja Pupa Beach din Mamaia, făcând prima baie în mare, vor servi masa de prânz, după care se vor îndrepta către Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa unde vor asista la spectacolul de la Delfinariu, se vor juca la Intelect Parc şi la finalul zilei vor vizita Acvariul.

Copiii vor avea parte de o experienţă inedită datorită generozităţii Asociaţiei Împreună pentru viitor Constanţa şi a partenerilor care s-au alăturat proiectului luna aceasta. Toate aceste activităţi fac parte din proiectul "Prima data la mare", proiect ce îşi propune oferirea unei zile de neuitat pe litoral în sezonul estival.

"Prin proiectul Prima dată la mare se oferă un prilej extraordinar de a aduce bucurie şi amintiri plăcute copiilor din mediul rural sau din familii defavorizate, copii care altfel nu ar avea prilejul să iasă din comunităţile lor, să vadă pentru prima dată marea şi să se bucure de experienţe frumoase. Ne bucurăm că am aflat de proiectul Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa şi că am identificat un grup de copii din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Calaraşi care să beneficieze de un program distractiv şi totodată educativ la mare." (Elena Ulmeanu - psiholog, membru FICE)

Partenerii şi sponsorii proiectului în luna iulie sunt: PUPA&PUPU BEACH SRL, AYG ROMANIA, Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa, Telegondola Mamaia, SC Valvis Holding Distribution SA, Gabriela Filimon, Oana Guţă şi Radio Constanţa.

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative (FICE) -Secţiunea România este o organizaţie nonguvernamentală a profesioniştilor în educaţie şi asistenţă socială, care apără drepturile copiilor, îndeosebi ale celor aflaţi în dificultate.

Contact:
Mihaela Căruţaşu