COD GALBEN: 08-12-2019 Intre 00:00 si 03:00 se va semnala Local precipitaii predominant sub formă de ploaie care depune polei in Județul Mureş, Județul Harghita; COD GALBEN: 07-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m in Județul Buzău; COD GALBEN: 07-12-2019 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Deputatul USR Daniel Popescu: Reprezentantul Ministerului Afacerilor de Externe a demonstrat eşecul PSD şi ALDE de a crea un cadru legislativ adecvat al procesului de votare in Diaspora

Parlamentarul USR Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripţia nr. 43 - Diaspora, secretar al Comisiei de anchetă privind alegerile din 26 mai a afirmat că lipsa de preocupare a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru exercitării votului în Diaspora, a făcut ca Ministerul Afacerilor Externe (MAE) să îşi epuizeze toate resursele pentru asigurarea logisticii alegerilor din străinătate.

Din audierea reprezentantului MAE, Laura Elena Chiorean, o altă cauză a organizării dezastruoase a alegerilor în Diaspora a rezultat din faptul că partidele politice, cu unele excepţii, "nu şi-au manifestat interesul de a desemna reprezentanţi în comisiile secţiilor de votare, renunţând cu 1-2 zile înainte să participe în comisiile secţiilor de votare". Reprezentanţii PSD-ALDE au îngreunat astfel buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate, cunoscut fiind dispreţul pe care îl faţă de românii din Diaspora.

"Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a fost primul care a vorbit despre fraudarea alegerilor europarlamentare. Într-o ţară normală acesta şi-ar fi depus mandatul de ministru chiar în ziua alegerilor. Ca parlamentar de diaspora, fost rezident şi votant în străinătate pentru mai bine de 11 ani, resping categoric acuzaţiile acestuia de turism electoral şi faptul ca aceasta ar fost una dintre cauzele dezastrului de la votul din diaspora. Să nu uităm că mii de români au stat la cozi interminabile în 26 mai, mulţi dintre ei nereuşind să voteze nici după 5-9 ore de aşteptare. S-a repetat scenariul de la alegerile prezidenţiale din 2014, pentru că reprezentanţii PSD-ALDE au blocat toate propunerile USR de îmbunătăţire a legislaţiei electorale.", a declarat deputatul Daniel Popescu, reprezentantul USR în Comisia de anchetă privind alegerile de pe 26 mai.

USR dezaprobă ferm modul în care Parlamentul României şi alte instituţii ale statului (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe) sunt puse, din nou, în slujba PSD şi ALDE. Imaginile cu miile de cetăţeni umiliţi în diaspora, duminica 26 mai 2019, la fel ca în 2014, ne-au făcut să cerem demisia ministrului de externe Teodor Meleşcanu. Cu toţii am fost martorii cozilor enorme la care au stat românii din afara ţării pentru a-şi exercita un drept constituţional, dreptul de a vota, însă guvernul a privit din nou cu nepăsare.