COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 11-12-2019 ora 20 Intre 20:00 si 23:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Mureş, Județul Sibiu;

Aur pentru echipa Universităţii din Bucureşti în cadrul competiţiei europene Markstrat

Studenţii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi ai Facultăţii de Administraţie şi Afaceri au obţinut 11 medalii

11 studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri ale Universităţii din Bucureşti au obţinut o performanţă notabilă la competiţia europeană de strategii de marketing Markstrat. Evenimentul a fost găzduit de Universidad CEU Cardenal Herrera, Valencia, Spania.

În cadrul concursului, echipa Universităţii din Bucureşti a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi opt medalii de bronz, ocupând podiumul astfel:

- Aur: Rebecca Dumitrăchescu şi Denisa Roxana Cremenescu

- Argint: Elena Vladu

- Bronz: Ana Alexandra Băcescu, Mihaela Cristiana Ştefan, Luminiţa Dumitru, Anamaria Cătălina Dinu, Ilinca Brehuescu, Valentina Mihaela Barbu, Maria Irina Diaconu, Andrei-Răzvan Ungureanu.

Acestor medalii li s-au adăugat şi cele două acordate cadrelor didactice coordonatoare, prof. univ. dr. Diana Ioniţă şi asist. univ. dr Cătălin Grădinaru, pentru activitatea de monitorizare şi de evaluare a rapoartelor scrise şi a prezentării finale.

Studenţii Universităţii din Bucureşti s-au evidenţiat prin buna utilizare a limbajului terminologic specific domeniului marketing, a conceptelor teoretice de marketing şi management şi a competenţelor IT, demonstrându-şi cunoştinţele de limba engleză, dar şi competenţele de autoevaluare şi de reacţie în situaţii-limită. De altfel, de la prima participare din anul 2008, delegaţiile române din cadrul Universităţii din Bucureşti au obţinut 20 de medalii de aur, 17 de argint şi 84 de bronz.

Anul acesta, la competiţia care a avut loc în perioada 5-11 mai 2019, au participat, pe lângă echipa UniBuc, alţi 92 de studenţi şi profesori din şapte universităţi europene de prestigiu.

În cadrul programului Markstrat, program intensiv dezvoltat în cadrul consorţiului european Dukenet, studenţii iau parte, timp de o săptămână, la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, online, fiind coordonaţi de către profesori/instructori din ţările participante. La finele simulării, se acordă medalii de aur, argint şi bronz, în funcţie de evaluarea soluţiilor formulate, de notele obţinute la două referate şi la prezentarea finală, în echipe internaţionale, în faţa unui juriu format din profesorii coordonatori.

Dukenet este o reţea care a fost înfiinţată acum 25 ani şi care cuprinde universităţi importante din Europa. Începând cu anul 2008, Universitatea din Bucureşti a devenit partener cu drepturi egale, urmând să trimită anual studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri la un stagiu intensiv de strategii de marketing. În anii anteriori, distincţiile primite în cadrul competiţiei au deschis uşile companiilor multinaţionale la angajare, făcând diferenţa dintre absolvenţii noştri şi alţi candidaţi.

Mirabela Amarandei, Purtător de cuvânt al Universităţii din Bucureşti