Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa împreună cu Asociaţia Nevăzătorilor din România - Filiala Regională Constanţa şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România - Filiala Constanţa derulează în perioada 15 octombrie 2018 - 15 iulie 2019, proiectul "TE VĂD, TE AUD", în opt unităţi şcolare din Constanţa si judeţ.

Scopul proiectului "TE VĂD, TE AUD" este de a sensibiliza elevii cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficienţe de auz şi văz, astfel încât să înţeleagă şi să conştientizeze dificultăţile cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi aceste persoane şi să înveţe cum le pot ajuta.

În România trăiesc 140.000 de nevăzători şi 30.000 de persoane cu deficienţe de auz, dintre care 2000 de nevăzători şi 745 de persoane cu deficienţe de auz se află în judeţul Constanţa. Viaţa nu este simplă pentru ele şi au nevoie de susţinerea celor din jur şi de înţelegere.

Etapele proiectului sunt: VĂD - AUD; NU TE VĂD - NU TE AUD; ÎN SFÂRŞIT TE VĂD ŞI TE AUD.

În prima parte a proiectului, elevii se vor întâlni la şcoală cu persoane care prezintă deficienţe de auz şi văz, vor discuta cu acestea, urmând ca în a-II-a etapă a proiectului, elevii să realizeze piese de teatru pe tema proiectului, finalizând cu panouri expuse în spaţiul public, prin care să exprime experienţa trăită şi cunoştinţele dobândite.

Unităţile de învăţământ care fac parte din proiect sunt: Şcoala Gimnazială Nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Şcoala Gimnazială Nr.43 "Ferdinand", Şcoala Gimnazială "S. A. Esenin"Ghindăreşti, Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa, Colegiul Naţional Militar "AL.I.Cuza" Constanţa, Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Tehnologic "Dobrogea" Castelu.

Parteneri de proiect: AYG România şi Radio Constanţa.

www.ipv-ong.ro

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.