COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:45 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:40 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Suceava, Județul Suceava; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:00 si 16:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş;

Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spaţiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române