COD GALBEN: 21-10-2020 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala - local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita;

Comunicat de presă - La cea de-a noua ediţie a Turneului Internaţional de Bowling din România IBIBO 2018 au luat startul peste 150 de jucători

• Premiile puse în joc sunt în valoare de 22.150 de euro
• Finala turneului va avea loc duminică, 7 octombrie, iar intrarea este liberă
• Cel mai tânăr jucător înscris în competiţie, Xidas Giannis, are 10 ani
• La cea de-a noua ediţie IBIBO participă aproximativ 80 de români

Bucureşti, 02 octombrie 2018 - La cea de-a noua ediţie IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfăşurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), au luat startul peste 150 de jucători din 17 ţări. IBIBO 2018 se desfăşoară în perioada 29 septembrie - 7 octombrie la IDM Club şi are un fond de premiere de 22.150 de euro.

'IBIBO 2018 a atras sportivi din întreaga lume care participă în premieră la concurs, iar acesta este o confirmare a faptului că IDM Bucharest International Bowling Open este o competiţie de referinţă la nivel european. Nivelul de dificultate este foarte ridicat, iar provocarea pe care o au participanţii este de lua decizia corectă privind trasa de urmat şi bila corectă, în funcţie de modul în care evoluează ungerea de pe pistă. în acest an am aplicat o ungere a pistei sport, de 39 de picioare lungime, 25 de ml. de ulei şi un raport transversal maxim de 2.97.

De asemenea, am observat că bowlingul are din ce în ce mai multă aderenţă la copii şi tineri, pe care îi ajută să îşi dezvolte capacitatea de coordonare, atenţie şi concentrare. Dacă la ediţia anterioară cel mai tânăr participant avea 17 ani, acum va lua startul la competiţie un copil în vârstă de 10 ani, care face parte din echipa Greciei şi care ne aşteptăm să aibă rezultate foarte bune pentru prima participare', spune Marius Briciu, director IDM Club şi managerul echipei de organizare a IBIBO 2018.

Despre participanţi
Pasionaţii de bowling se pot înscrie la Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open, în funcţie de media de joc, la două categorii: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă). Jucătorii înregistraţi în categoria A au medii anuale peste 180 de puncte, iar în ceea ce priveşte clasa jucătorilor semiprofesionişti, media anuală nu trebuie să depăşească 180 puncte.

La IBIBO 2018 sunt înscrişi peste 150 de jucători, din 17 ţări. Concurenţii sunt din Bulgaria, Elveţia, Cipru, Germania, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Olanda, România, Slovacia, Suedia, Turcia şi Ucraina.

Echipa României este cea mai numeroasă, cu peste 80 de membri, şi include întregul lot al echipei naţionale de bowling. Andrei Stanciu, Simona Cojocar şi Sergiu Cojocar sunt debutanţi la turneul IBIBO şi sunt în echipă cu veteranii competiţiei, Romeo Gagenoiu (finalist al ediţiei 2017), Cătălin Gheorghe (campion naţional) sau Bogdan Obada (vice campion naţional).

Din echipa Greciei, formată din 26 membri, face parte şi cel mai tânăr jucător din istoria competiţiei, Xidas Giannis, în vârstă de 10 ani. Din echipa sa mai fac parte şi Giannis Stathatos (câştigător al ediţiei 2012), Liratzis Kostas, Nikolaos Boufesis (câştigătorul turneului Takis Karetsos 2018) şi Papapetropoulos Nikos.

Printre cei mai cunoscuţi jucători înscrişi la IBIBO 2018 sunt: Cătălin Gheorghe RO (campion naţional), Giannis Stathatos GRE (câştigător al ediţiei 2012), Kevin Karlsson SWE (finalist 2017), Roman Ilyin UKR (jucător din lotul naţional), Vasilis Stefopoulos GRE (jucător şi antrenor).

Câştigătorul IBIBO 2018 este premiat pe 7 octombrie, la IDM Club Bucureşti

Finala turneului IBIBO va fi disputată duminică, 7 octombrie, începând cu ora 20:00. Accesul spectatorilor este liber pe toată durata competiţiei, care va putea fi urmărită şi pe pagina oficială a turneului http://idmclub.ro/ibibo/. Finala va fi transmisă în direct de PRO X, precum şi live pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/IDMClub.Bucuresti/.

În acest an vor fi premiaţi primii 48 de sportivi, dintre care 40 clasaţi la categoria A (clasă profesionistă) şi primii 7 jucători care au avut cele mai bune rezultate din categoria B (clasă semiprofesionitsă).De asemenea va fi acordat un premiu special, pentru cel mai mare scor al turneului, în valoare de 150 de euro. Fondul de premiere pentru categoria A are valoarea totală de 20.450, iar pentru categoria B - 1.700 de euro.

IBIBO 2018 este susţinut de partenerii: Sivissidis Billiard & Bowling, Carlsrom Beverage (Carlsberg), Global 900, Storm şi Roto Grip.

Despre IDM Club, centrul de bowling
Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generaţie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent în IDM Club a fost instalat de reprezentanţii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) şi aprobat WTBA şi ETBF pentru organizarea de competiţii internaţionale.

Mai multe informaţii despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open puteţi găsi pe pagina oficială a competiţiei: http://idmclub.ro/ibibo/.

Pentru mai multe detalii despre IDM Club, puteţi accesa canalul de YouTube:

Georgiana Balan
georgiana.balan@smartpoint.ro