Crosul OncoHelp - eveniment caritabil de succes la Timişoara

Peste 250 de persoane au participat duminică, 23 septembrie 2018, la Crosul OncoHelp, evenimentul caritabil desfăşurat la Timişoara sub deviza 'Există viaţă după cancer!'. Evenimentul a fost organizat cu intenţia de a promova un stil de viaţă sănătos, şi, în acelaşi timp, de a aduna fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a saloanelor din cadrul spitalului de zi al Centrului de Oncologie OncoHelp, prin achiziţionarea unor infuzoare automate. Astfel, personalul medical va putea trata cu precizie, şi într-o perioadă mult mai scurtă de spitalizare, un număr mult mai mare de pacienţi, în condiţiile în care la ora actuală în cadrul spitalului beneficiază de tratament în jur de 1700 de pacienţi/lună, iar numărul solicitărilor este în creştere.

Crosul OncoHelp a fost organizat de către Asociaţia OncoHelp, în parteneriat cu Asociaţia Atletic Club Maraton, iar sponsori ai acestui eveniment au fost Aquatim, SDM Timişoara, Televiziunea Medicală, Leman Industrie, DAF Junior, şi AMS Laborator Genetic. Desfăşurat pe malul canalului Bega, pe o distanţă de 3,8 kilometri, evenimentul a reunit oameni sufletişti, preocupaţi de binele semenilor aflaţi în suferinţă, şi care au ales să contribuie astfel la lupta împotriva cancerului.

'A fost o atmosferă minunată astăzi, pe malul Begăi, unde copii şi adulţi, antrenaţi şi mai puţin antrenaţi, am alergat împreună, în scop caritabil, pentru binele comunităţii şi pentru sprijinirea pacienţilor oncologici care au nevoie de ajutorul nostru. Prin contribuţia oamenilor cu suflet mare care au fost astăzi alături de Asociaţia OncoHelp, a sponsorilor noştri în organizarea acestui eveniment, dar şi prin contribuţia membrilor comunităţii care au făcut deja o donaţie, vom putea achiziţiona o parte din infuzomatele necesare dotării Spitalul de Zi OncoHelp. Astfel vom putea trata mai mulţi pacienţi într-o perioadă mai scurtă de timp. Le mulţumim participanţilor la Cros, şi le reamintim tuturor deviza acestui eveniment: Există viaţă după cancer!' a declarat Dr. Valeriu Borugă, manager al Asociaţiei OncoHelp.

Persoanele care şi-au dorit să participe la acest eveniment, dar nu au reusit să ajungă, pot contribui la acest proiect printr-o donaţie în conturile bancare ale Asociaţiei OncoHelp: RO65RZBR0000060017201882 - LEI; RO97RZBR0000060017201888 - EURO; Cod swift RZBRROBU - Raiffeisen Bank Timisoara.

***

Construit în perioada 2005 - 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociaţiei OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor şi al comunităţii. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permiţând accesul tuturor pacienţilor la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcţionării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi şi doar 6 angajaţi şi colaboratori, în anul 2018 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi şi peste 250 de angajaţi şi colaboratori.

Devenit spital universtar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienţii oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative şi consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea şi dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generaţie, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelenţă care poate polariza cazurile dificile şi care poate trata pacienţii care i se adresează într-un cadru multidisciplinar.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon 0745 100 495, e-mail: valeriu.boruga@oncohelp.ro, persoană de contact: Dr. Valeriu Borugă sau telefon 0756 034 333, e-mail: mirunavitcu@yahoo.com, persoană de contact: Miruna Vitcu.