COD GALBEN: 30-03-2020 ora 13 Intre 13:00 si 17:00 se va semnala intensificări locale și temporare ale vântului, cu rafale de 55...60 km/h. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Iaşi;

AMBASADORII, în prima gală extraordinară dedicată Marii Uniri

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII (un proiect unic lansat sub egida Uniunii Criticilor Muzicali, Forumul Muzical Român), în parteneriat cu Palatul Naţional al Copiilor (PNC), invită publicul, mare şi mic deopotrivă, la un spectacol extraordinar în care filele de istorie se vor împleti cu dansuri din vetre folclorice, cu pagini corale din vremea Marii Uniri, cu proiecţii video, aducând emoţia acelor zile petrecute în urmă cu un secol.

Peste 100 de interpreţi vor urca pe Scena Mare a Palatului Naţional al Copiilor: tinere vedete ale scenei lirice româneşti, ansambluri de succes de la PNC, care vor evolua sub bagheta maeştrilor: coregraful Ştefan Soare, dirijorul Ciprian Teodoraşcu, scenografa Viorica Petrovici. Va fi o adevărată şi minunată lecţie despre eroii noştri şi învăţămintele lăsate urmaşilor lor, despre virtuţile muzicii şi dansului, cu şansa ca un refren să devină, peste timp, şlagărul tinerei generaţii.

În perioada iunie - decembrie 2018 vor avea loc, atât la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor, cât şi în cadrul unor turnee naţionale şi internaţionale, 30 de reprezentaţii ale Galelor Extraordinare închinate Marii Uniri, într-un sugestiv cadru scenografic, luminat de Cetatea Alba Carolina din oraşul medieval Alba Iulia.

Creatorilor Ştefan Soare, Viorica Petrovici şi Ciprian Teodoraşcu li se alătură trei cunoscuţi muzicologi: profesor universitar doctor Grigore Constantinescu, Daniela Caraman-Fotea şi Ivona Cristescu.

Publicul îi va putea vedea pe soliştii Andreea Blidariu, Silviu Mihăilă, Samuel Alper Adiguzel, Bogdan şi Diana, pe membrii Baletului TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII - tineri laureaţi la concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi pe reprezentanţii ansamblurilor Palatului Naţional al Copiilor: AS, DINAMIC, ROMANAŞUL, ARABESQUE, MELORITM, CARMINA - peste o sută de interpreţi.

Această primă stagiune a TMA (2018-2019) include: I. Inima mea, România; II. Mândri că suntem români.

Prima parte debutează marţi, 5 iunie, când vor avea loc două reprezentaţii - orele 10:00 şi 11:30, la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Biroul de Presă al TMA