COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:20 si 17:30 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Botoşani, Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 16 Intre 16:10 si 17:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:45 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Iaşi; COD PORTOCALIU: 15-08-2020 ora 15 Intre 15:40 si 17:00 se va semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni in Județul Suceava, Județul Suceava;

Semimaraton de solidaritate. #TeamHOSPICE a strâns peste 300.000 de lei la Semimaratonul Bucureşti 2018

#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă şi optimistă echipă care susţine o cauză umanitară, a participat în weekendul 12-13 mai la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, în numele pacienţilor care înfruntă un diagnostic incurabil aflaţi în grija HOSPICE Casa Speranţei.

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor şi al alergătorilor, HOSPICE a adunat fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Aproape 70.000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom (http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1226) şi donaţii individuale.

Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienţii adulţi şi copii care suferă de boli incurabile 330 de zile de internare în unităţile cu paturi ale organizaţiei, 390 de vizite la domiciliul pacienţilor şi 1.000 de participări în centrele de zi ale fundaţiei.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ştafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, 700 de alergători îmbrăcaţi în tricoul verde speranţă au alergat sub sloganul "Contra cronometru, pentru timpul lor!". Aceştia au fost susţinuţi pe conturile lor de galantom de sute de prieteni care au donat pentru ca pacienţii HOSPICE să beneficieze de sprijin şi îngrijire paliativă.

Şase copii, pacienţi HOSPICE, au fost prezenţi şi ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finiş nu e imposibil de trecut, atunci când ai preteni aproape. Ciprian, copil pacient, a făcut echipă cu Doru Todoruţ, care l-a împins la cursa adolescenţilor. Duminică, Ana Baniciu şi Anunţa, mica sa prietenă de la HOSPICE, au participat împreună la cursa populară. Tot la cursa de 3km au fost Ştefi, Alex, Robert şi Claudiu - micii pacienţi de la HOPSICE - care participat împreună cu Andrei Roşu, Marius Alexe, Vasile Oşean şi Claudiu Beleţoiu.

De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte şi 25 de paciente HOSPICE - femei curajoase care au privit boala direct în faţă, i-au transmis că nu le defineşte un diagnostic oncologic şi au continuat să lupte (le puteţi citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele ). Într-o declaraţie puternică de perseverenţă, cele 25 de #Eroine au transformat cursa populară într-un mars al demnităţii şi speranţei.

Zeci de voluntari şi prieteni optimişti ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât şi la punctul de hidratare. Convinşi de faptul că fiecare copil şi adult are dreptul să fie optimist şi fiecare picătură de tratament paliativ poate schimba puţin din destinul cuiva încercat de o boală incurabilă, numeroase personalităţi din viaţa publică au fost alături de #TeamHOSPICE, pe traseul sau la cortul din Piaţa Constituţiei: Nicolae de Roumanie şi Alina de Roumanie, Ana Baniciu, Carmen Brumă, Oana Botezatu, Cristina Cioran, Gianina Corondan, Oana Dobre, Florin Grozea, Sanda Nicola, Mihai Rădulescu, Analia Selis, Răzvan Suma, Shurubel, Doru Todoruţ, Emma Zeicescu.

Şi în acest an, mai multe companii şi-au creat propriile echipe de alergători în Team HOSPICE. Şi pentru că pacienţii HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start au fost prezenţi şi angajaţi ai HOSPICE, precum şi directorul executiv al HOSPICE Casa Speranţei, Mirela Nemţanu.

"Acest eveniment a însemnat pentru noi mai mult decât o competiţie de alergare, a fost un semimaraton de solidaritate: 700 de alergători, şaşe copii în scaun cu rotile care şi-au văzut împlinit visul de a termina un semimaraton, 25 de Eroine care ne-au predat o lecţie de perseverenţă, sute de oameni care au donat pe galantom, sponsori, parteneri, susţinători, voluntari - cu toţii cu dorinţa comună de a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii şi adulţii afectaţi de o boală incurabilă.

Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE creşte de la an la an, iar imaginea cu mica noastră pacientă în scaun rulant - înconjurată de voluntari, Eroine şi alergători veniţi de departe - este imaginea solidarităţii care există în Team HOSPICE. Muţumim din inimă tuturor celor implicaţi! Datorită lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai mulţi oameni aflaţi în nevoie ", a declarat Mirela Nemţanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranţei.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susţinătorilor Team HOSPICE, încurajări şi poveşti ale adulţilor şi copiilor aflaţi în îngrijirea HOSPICE Casa Speranţei, ne puteţi urmări pe conturile noastre de Facebook şi Instagram.
Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar şi cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor şi adulţilor care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în vieţile celor cu o astfel de afecţiune, cât şi în ale celor care le sunt alături.

Despre HOSPICE Casa Speranţei
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 22.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranţei dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel naţional şi internaţional prin informare, prin programe educaţionale dedicate profesioniştilor, pacienţilor şi comunităţii şi prin îmbunătăţirea legislaţiei în materie.

Poţi sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ).
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro. Ne găsiţi pe Facebook şi pe Instagram , iar pe Youtube puteţi afla povestea HOSPICE şi istoria îngrijirii paliative în România.