Hilde Brandl: "Eliberaţi TVR de sub conducerea fanarioţilor!"

"Solicit majorităţii parlamentare PSD-ALDE-UDMR să o schimbe urgent din funcţie pe Doina Gradea, actualul director TVR, o persoană care a demonstrat că are o mentalitate fanariotă, deci nimic în comun cu România euro-atlantică din 2018", arată Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

"Este inadmisibil ca un preşedinte al Televiziunii publice, structură media aflată în interesul cetăţenilor, să fie deranjată de faptul că jurnaliştii TVR sunt critici cu puterea, fie că discutăm de PNL, PDL sau PSD. Consider că rolul jurnalistului este chiar acela de a pune sub semnul întrebării orice decizie a celor aflaţi într-o funcţie publică şi de a pune orice întrebări doreşte, chiar cu riscul de a-i deranja pe politicieni", arată Brandl.

"Televiziunea publică a ajuns în această situaţie ca urmare a faptului că majoritatea partidelor aflate la putere au văzut în aceasta o structură ce poate fi folosită ca vehicul electoral. Acest lucru trebuie să înceteze, căci un jurnalist nu poate servi în acelaşi timp şi puterea politică şi cetăţeanul. De aceea, cei care aleg să servească interesul public merită aprecierile şi recunoştinţa noastră", explică liderul liberal.

"De aceea, mă solidarizez cu jurnaliştii oneşti şi curajoşi din SRTV şi îi încurajez să îşi facă pe mai departe meseria nobilă pe care şi-au ales-o", mai spune Brandl.

Hilde Brandl,

preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti