COD GALBEN: 20-01-2021 Intre 05:05 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității in Județul Cluj;

Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group. Statul român va deveni acţionar majoritar la Şantierul Naval DMHI Mangalia.

Bucureşti, 22 martie - Negocierile dintre statul român şi investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Şantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acţiuni, astfel încât structura de acţionariat a Societăţii Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel:
51% Şantierul Naval 2 Mai S.A
49% Damen Shipyards Group.

Oferta fermă autentificată va fi depusă în scris în cursul zilei de astăzi la sediul Şantierului Naval 2 Mai. După Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor SN 2 Mai SA Mangalia, care va avea loc în data de 30 martie, partea română va intra în discuţii pentru elaborarea statului societăţii mixte.

Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă a declarat că este mulţumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea română şi a susţinut că, în calitate de acţionar majoritar, statul român va putea să protejeze forţa de muncă înalt calificată din şantierul Naval. 'Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acţionar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român şi putem să protejăm inclusiv forţa de muncă înalt calificată de la Şantierul Naval', a declarat Dănuţ Andruşcă.

De la preluarea mandatului şi până în prezent Ministrul Economiei a apreciat situaţia Şantierului Naval DMHI Mangalia drept prioritară, desfăşurând activităţi şi dând dispoziţii aparatului de lucru din cadrul Ministerului Economiei în vederea soluţionării legale şi rapide, în cei mai favorabili termeni şi condiţii pentru partea română, a situaţiei referitoare la şantier. În tot acest interval de timp, preocuparea Ministrului Andruşcă a fost legată la forţa de muncă din şantier, având loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii mediului sindical, cu conducerea executivă şi administrativă a Şantierului Naval 2 Mai Mangalia.

MINISTERUL ECONOMIEI