Premierul Viorica Dăncilă: Consultările cu dumneavoastră ne ajută să înţelegem cu ce dificultăţi vă confruntaţi şi să venim în sprijinul dumneavoastră

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei M.A.M.E, care oferă sprijin copiilor cu afecţiuni oncologice şi alte probleme grave, şi ai Asociaţiei Suport Mastocitoză România, în vederea identificării unor măsuri concrete destinate susţinerii persoanelor cu astfel de afecţiuni.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

"Consultările pe care le-am avut în ultima perioadă ne ajută să înţelegem complexitatea dificultăţilor întâmpinate de copiii şi adulţii cu probleme de sănătate, de toţi semenii noştri care au nevoie de mai multă grijă şi atenţie. Îmi doresc să venim cu un pachet de soluţii cât mai bine ţintit şi adaptat aşteptărilor dumneavoastră", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Discuţiile s-au axat asupra decontării de către CNAS a tratamentului, terapiilor, investigaţiilor şi serviciilor medicale de care pacienţii cu afecţiuni oncologice şi cu mastocitoză au nevoie. De asemenea, reprezentanţii asociaţiei MAME au solicitat sprijin prin acordarea unui spaţiu în care să poată fi asigurate servicii de consiliere psihologică, stomatologice, terapii şi susţinere în recuperarea materiilor şcolare, având în vedere perioadele prelungite de spitalizare ale copiilor cu afecţiuni oncologice şi alte probleme grave de sănătate.

Reprezentanţii celor două asociaţii au fost deschişi colaborării cu instituţiile guvernamentale pentru identificarea soluţiilor la problemele ridicate. În cursul săptămânii viitoare, reprezentanţii tuturor asociaţiilor care au avut întâlniri de lucru cu prim-ministrul Viorica Dăncilă vor fi consultaţi asupra pachetului de măsuri menite să răspundă pe termen scurt la dificultăţile semnalate, iar ulterior, va fi formată o echipă de lucru comună pentru a identifica măsuri care să fie implementate pe termen mediu şi lung.

Biroul de presă al Guvernului