COD GALBEN: 19-02-2018 ora 23 Intre 23:15 si 05:15 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 60...70 km/h, iar la peste 1700 m peste 80 km/h. in Județul Caraş-Severin;

"Romii: contribuţii la dezvoltarea statului român"
21-22 februarie 2018

Institutul European Rom pentru Artă şi Cultură (European Roma Institute for Arts and Culture - ERIAC), în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Agenţia Naţională pentru Romi, Punctul Naţional de Contact pentru Romi (Ministerul Fondurilor Europene), Centrul Naţional de Cultură a Romilor, Masterul de Studii Rome - SNSPA şi Asociaţia Romano ButiQ, organizează în zilele de 21 şi 22 februarie 2018, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), evenimentul numit "Romii: contribuţii la dezvoltarea statului român".

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a două zile, astfel:

- Miercuri, 21.02.2018, între orele 18:00-21:00 - eveniment cultural: fragment din piesa de teatru "Marea Ruşine" semnată de Alina Şerban şi concertul "O sută de ani de muzică lăutărească" susţinut de trupa Mahala Rai Banda; Accesul se va realiza prin intrarea principală din Calea Victoriei;

- Joi, 22.02.2018, între orele 10:00-15:00 - sesiune de comunicări sub genericul "Romii: contribuţii la dezvoltarea statului român", cu participarea unor reprezentanţi ai autorităţilor centrale, cercetători, diplomaţi, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvermentale/interguvernamentale şi studenţi; Accesul se va realiza prin intrarea secundară din Strada Poştei (vis-a-vis de Biserica Stavropoleos).

Acest eveniment este organizat în contextul Centenarului României şi are drept obiectiv să sublinieze contribuţia istorică a romilor din România la dezvoltarea diverselor domenii ale vieţii publice şi, totodată, să evidenţieze participarea acestora la fondarea şi modernizarea statului român unitar.

European Roma Institute for Arts and Culture este o organizaţie internaţională recent înfiinţată, cu sediul la Berlin, în scopul de a promova arta şi cultura romă în Europa. Prin acest eveniment inaugural, susţinut de German Federal Foreign Office, ERIAC deschide o serie de acţiuni menite să promoveze cultura şi arta romilor în medii publice cât mai diverse.