Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

COMUNICAT DE PRESĂ AL DEPUTATULUI PNL, MARA CALISTA: COALIŢIA PSD-ALDE VREA SĂ RĂSPLĂTEASCĂ OBEDIENŢA AVOCATULUI POPORULUI CU BENEFICII FINANCIARE

Un nou proiect al Coaliţiei PSD-ALDE naşte monştri în Parlament. Beneficiarii principali ai proiectului sunt Avocatul Poporului şi adjuncţii acestuia care sunt răsplătiţi pentru obedienţa faţă de Coaliţia de guvernare prin creşterea pensiei într-un mod exponenţial.

Astfel, proiectul prevede modificarea art. 9, alin. (4) din legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului după cum urmează: 'Avocatul Poporului, îndeplinind condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională, la data pensionării sau recalculării pensiei anterior acordate, beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale, potrivit art. 71, alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată cu modificările ulterioare. Pensia de serviciu astfel stabilită poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de executare'. Mai mult, la art. 9 se introduce un nou alineat: 'Pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi se impozitează potrivit legii'.

Ce înseamnă acest lucru? Pensia de serviciu a Avocatului Poporului poate fi cumulată cu veniturile aferente funcţiei în execuţie! Această încercare de a păstra obedienţa Avocatului Poporului vine în contextul haosului fiscal şi în contextul în care salariile românilor cresc nesemnificativ în comparaţie cu măririle promise de 25% sau scad, în unele cazuri, cu sume considerabile de până la 3000 de lei. Mai mult, sunt angajaţii cu contracte part-time care trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi plăti dările la stat.

Altfel spus, pentru a răsplăti lipsa de activitate a Avocatului Poporului, Coaliţia de guvernare trece peste prevederile propriei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 conform căreia pensiile de serviciu se indexează cu rata inflaţiei. Prin proiectul majorităţii parlamentare, veniturile Avocatului Poporului cresc semnificativ prin actualizarea pensiei în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi prin posibilitatea cumulării ei cu venitul lunar pe care acesta îl are.

Sumele de zeci de mii de lei par a fi pentru Coaliţia majoritară şi Avocatul Poporului un 'mizilic' în comparaţie cu cetăţenii români care- în vreme de creştere economică- au salariile scăzute sau chiar vin cu bani de acasă pentru a-şi plăti dările la stat!

Mai mult decât atât, un set de prevederi asemănătoare sunt aplicate şi adjuncţilor Avocatului Poporului prin introducerea unor alte alineate la art. 11 al legii nr. 35/1997 printre care: 'Adjuncţii Avocatului Poporului, precum şi persoanele care au îndeplinit funcţia de adjunct al Avocatului Poporului beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din indemnizaţia brută avută în ultima lună de activitate. Pensia de serviciu poate fi acordată anticipat adjuncţilor Avocatului Poporului, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută în acest alineat, pentru fiecare an care lipseşte până la împlinirea vârstei standard de pensionare. Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare. Pensiile de serviciu ale adjuncţilor Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia brută lunară a adjuncţilor Avocatului Poporului în activitate'.

Reamintesc, pe scurt, lipsa de interes, de activitate şi de spirit civic şi constituţional ale Avocatului Poporului la momentul la care PNL a depus nenumărate sesizări cu privire la Ordonanţa nr. 4/2017, la Ordonanţele de Urgenţă nr. 79/2017 şi nr. 82/2017 cu privire la schimbarea unor prevederi fiscale, dar şi cu privire la reducerea indemnizaţiei pentru mame şi a diminuării procentului la Pilonul II de pensii. Pentru Avocatul Poporului nici nenumăratele sesizări venite din partea sindicatelor şi a patronatelor nu au contat, iar acum înţelegem clar de ce!

Dragi români, acum ştiţi de ce trebuie să aveţi salarii mai mici sau crescute cu 1 leu. Avocatul Poporului şi adjuncţii săi veghează cu 'grijă' asupra drepturilor şi libertăţilor dumneavoastră, iar pentru acest lucru domnii Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi şerban Nicolae, iniţiatorii proiectului de lege, le mulţumesc şi îi răsplătesc!

Proiectul Coaliţiei PSD-ALDE poate fi accesat aici- www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16803

Mara Calista

Deputat PNL
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.