COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Buletin de presă

Condamnat la închisoare depistat de poliţişti

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Secţiei nr. 2 Ploieşti, a fost depistat şi reţinut, pe raza municipiului, un bărbat de 28 de ani, faţă de care Judecătoria Câmpulung a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis.
A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Transport ilegal de material lemnos

La data de 13 februarie, în jurul orei 19, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Apostolache au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre
un posibil transport ilegal de material lemnos.

În baza sesizării, poliţiştii au depistat un tânăr din comuna Sîngeru, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, speciile plop şi salcie, a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Verbila.

Acţiuni desfăşurate ieri

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Astfel, pentru neregulile constatate, au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.400 lei, au reţinut cinci permise şi au retras trei certificate de înmatriculare.

Poliţişti ai Secţiei nr. 3 Ploieşti au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit şi a faptelor antisociale în Piaţa Aurora Vest. Cu acest prilej, au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.580 lei.

Ieri, în intervalul orar 0930-1330, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în colaborare cu reprezentanţi ai R.A.R. Prahova, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au controlat 19 autovehicule şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.740 lei (trei certificate de înmatriculare auto retrase).

Între orele 9 şi 13, agenţi din cadrul Posturilor Comunale Teişani şi Gura Vitioarei au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linie rutieră şi de ordine publică.

Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.060 lei.

Exemple de infracţiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală - una (Vălenii de Munte);

Conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis - una (Poiana Colceag);

Conducere a unui autovehicul neînmatriculat - una (Poiana Câmpina);

Conducere a unui autovehicul de o persoană care are suspendat acest drept - una (Albeşti-Paleologu).

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore :

Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat patru acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 176 de conducători auto şi au fost controlate 55 de autovehicule destinate transportului de persoane şi mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat patru infracţiuni şi 239 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (42 pentru viteză excesivă; 10 pentru abateri ale pietonilor; 22 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 114 contravenţii (dintre care: 44 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 52 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 32.910 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 205 autovehicule şi au legitimat 471 de persoane.

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate opt infracţiuni şi constatate 140 de contravenţii (dintre care 25 la Legea nr. 61/1991 şi 104 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 716 persoane şi au fost controlate 421 de autovehicule (40 testări alcoolscop).
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.