COD GALBEN: 19-02-2018 ora 23 Intre 23:15 si 05:15 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 60...70 km/h, iar la peste 1700 m peste 80 km/h. in Județul Caraş-Severin;

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 14 februarie 2018 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

Reglementare
Proiectul de normă privind încheierea exerciţiului financiar 2017 pentru societăţile din domeniul asigurărilor (proiectul va fi afişat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

Supraveghere
Rezultatele controlului periodic desfăşurat la societatea RKA-Burg Broker de Asigurare S.R.L.;
Rezultatele controlului inopinat efectuat la societatea Scala Broker de Asigurare S.R.L.;
Sancţionarea unui broker de asigurare pentru nerespectarea prevederilor legale privind transmiterea la Autoritatea de Supraveghere Financiară a raportărilor aferente trimestrului III/2017.

Autorizare - Avizare
Numirea domnului Andreas Haschka în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii Generali România Asigurare Reasigurare S.A.;
Numirea domnului Josef Kreiterling în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii Ergo Asigurări de Viaţă S.A.;
Numirea domnului Gioga Ştefan-Dragoş în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al SAI Swiss Capital Asset Management S.A.;
Numirea doamnei Anna Natalia Grzelonska în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.;
Numirea doamnei Andreea-Marina Pipernea în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.;
Numirea domnului Valeriy Mun în calitate de membru al Consiliului de Administratie al Aegon Pensii - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;
Modificarea adusă actului constitutiv al societăţii Integra Broker de Asigurare S.R.L. (nou mandat de administrator);
Modificările aduse actului constitutiv al societăţii Dasig Consulting Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. (cesiune de părţi sociale, nou asociat semnificativ, nou administrator şi schimbare sediu social);
Echivalarea denumirilor claselor de asigurare pentru care a fost autorizată societatea Ergo Asigurări S.A.;
Modificarea adusă actului constitutiv al societăţii Ergo Asigurări de Viaţă S.A. (schimbare sediu social);
Modificarea actului constitutiv al societăţii Ergo Asigurări S.A. (schimbare sediu social);
Modificarea actului constitutiv al societăţii Activ Asigurări - Broker de Asigurare - Reasigurare S.R.L. (majorarea capitalui social cu suma de 150.000 lei, de la 150.000 lei la 300.000 lei);
Autorizarea societăţii SIF Oltenia S.A. în calitate de AFIA şi înscrierea acesteia în Registrul ASF, precum şi avizarea modificării actului constitutiv;
Autorizarea societăţii SIF Transilvania S.A. în calitate de AFIA si înscrierea acesteia în Registrul ASF, precum si avizarea modificării actului constitutiv;
Autorizarea societăţii SAI Atlas Asset Management S.A. în calitate de AFIA si înscrierea acesteia în Registrul ASF;
Emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării la ASF a acţiunilor emise de societatea Purcari Wineries Public Company Limited Cipru;
Emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării majorării capitalului social al societăţii Galfinband S.A. Galaţi;
Modificarea actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative NN Optim administrat de NN Asigurări de Viaţă S.A.;
Modificarea actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative NN Activ administrat de NN Asigurări de Viaţă S.A.

*********
Despre ASF
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/ 2012 aprobată prin Legea 113/ 2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.