*** "Nu există niciun element de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş" - a precizat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor

"PNL şi PMP greşesc prin acţiunile lor care împiedică înfiinţarea şcolii. În acest moment, aceste partide folosesc orice ocazie să blocheze dialogul romano-maghiar, resping orice iniţiativă importantă pentru comunitatea maghiară", a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce PNL şi PMP au luat decizia de a contesta la CCR legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Prin gestul lor, PNL şi PMP trag de timp, îngreunând, astfel, procedurile legale pentru înfiinţarea liceului. Până la decizia finală a Curţii Constituţionale nici preşedintele statului nu poate promulga legea. Iar din cauza lipsei promulgării sunt întârziate şi deciziile administrative care vizează înfiinţarea şcolii - a precizat liderul UDMR.

"Mesajul transmis de PNL prin atacarea legii la CCR este unul antimaghiar, demonstrează şi o atitudine ultranaţionalistă. Şcoala nu este a UDMR-ului, nu este a formaţiunii noastre, şcoala este a comunităţii maghiare locale din Târgu Mureş. În 2018, liberalii şi Mişcarea Populară ar trebui să lupte mai degrabă cu Partidul Social Democrat şi nu cu maghiarii", a declarat preşedintele liderul Uniunii.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că PNL şi UDMR fac parte din aceeaşi familie politică, PPE, şi este de neînţeles de ce liberalii împiedică orice gest de apropiere între cele două comunităţi. "Astfel, chiar dacă nu imediat, dar pe termen lung, PNL va trebui să dea o explicaţie pentru izbucnirile antimaghiare şi pentru atitudinea ultranaţionalistă pe care o manifestă în ultima perioadă".