COD GALBEN: 19-02-2018 ora 23 Intre 23:15 si 05:15 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 60...70 km/h, iar la peste 1700 m peste 80 km/h. in Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Informării Preventive sub sloganul "Preveniţi ghinionul"

Începând cu anul 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bistriţa" al judeţului Bistriţa - Năsăud s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivelul comunităţilor bistriţene a fost organizată Ziua Informării Preventive. Din anul 2018, acestui demers preventiv s-a alăturat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa - Năsăud.

Sărbătorită sub sloganul "Preveniţi ghinionul", având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost marcată astăzi de pompierii militari şi poliţiştii bistriţeni printr-o serie de activităţi preventive.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi dedicate acestei zile în localitatea Silivaşul de Câmpie, la Şcoala Generală din comunitatea respectivă, iar pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de poliţiştii de la ordine publică şi prevenire au fost, astăzi, în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, pentru diseminarea materialelor aferente campaniilor de informare şi conştientizare în care inspectoratele noastre sunt angrenate.

Activităţile au constat în susţinerea lecţiilor deschise şi organizarea punctelor de informare preventivă pentru distribuirea materialelor privind cunoaşterea tipurilor de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

În această perioadă poliţiştii desfăşoară activităţi de informare şi distribuire materiale preventive în campania "Atenţie la furturile de/din genţi, poşete, buzunare, tâlhării". În activităţile desfăşurate avem în vedere, ca public ţintă, femeile, cu preponderenţă din mediul rural.

Au fost distribuite pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E - ON România şi DEL, precum şi materiale pe tema furturilor din genţi, poşete, buzunare, tâlhării. În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă.

Dintre acestea amintim campania "R.I.S.C. - siguranţa nu e un joc de noroc!", o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi "Nu tremur la cutremur" , o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în caz de seism.

Recomandările în cadrul acţiunii sunt: să nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate; nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate; nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile; verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate; nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate; la aprinderea focului se respectă principiul "gaz pe flacără": întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.

Poliţiştii bistriţeni vă recomandă:

- să păstraţi întotdeauna geanta sau poşeta la vedere, în partea din faţă a corpului şi închisă.

- să purtaţi portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentaţiei, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată nu în buzunarul din spate al pantalonilor!

- să nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;

- dacă sunteţi nevoit să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să faceţi acest lucru prin zone izolate ori neiluminate.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU BISTRIŢA
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.