COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Buletin de presă

Delicte silvice
- Poliţişti din Apostolache au depistat un bărbat în timp ce transporta cu un atelaj hipo material lemnos, fără documente de provenienţă. Având în vedere cele constatate, poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională, conform prevederilor art.19 alin.1 lit. b din Legea nr. 171/2010, şi au confiscat materialul lemnos, pe care l-au lăsat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Verbila.

- În jurul orei 18, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Valea Doftanei, au depistat un localnic care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, din specia carpen, fără a deţine documente de provenienţă sau de transport. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Doftana.

- În jurul orei 0930, agenţi din cadrul Secţiei Rurale nr. 11 Drajna, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au depistat doi bărbaţi care transportau cu atelaje hipo material lemnos, fără documente legale de provenienţă. Au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 7.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Acţiuni rutiere
- Poliţişti ai Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză şi a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.740 lei, au fost reţinute patru permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

- Poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti, în două intervale orare, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.960 lei şi au fost reţinute patru permise.

- Şi poliţiştii din Mizil au desfăşurat o acţiune rutieră pe raza oraşului şi a D.N. 1B - E 577, prilej cu care au controlat 28 de autovehicule (13 conducători auto testaţi cu aparatul etilotest) şi au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 995 lei.

Exemple de infracţiuni rutiere:
- Conducere a unui autovehicul de o persoană care are anulat acest drept - una (Câmpina);
- Conducere a unui autovehicul neînmatriculat - una (Ploieşti);
- Conducere a unui autovehicul de o persoană care are suspendat acest drept - una (Valea Doftanei).

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:
- Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 231 de conducători auto şi au fost controlate 64 de autovehicule destinate transportului de persoane şi mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat patru infracţiuni şi 221 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (32 pentru viteză excesivă; 18 pentru abateri ale pietonilor; 23 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 19 permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

- De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat o infracţiune în flagrant şi 114 contravenţii (dintre care: 42 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 55 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 29.800 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 334 de autovehicule şi au legitimat 516 persoane.

- În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 15 infracţiuni şi constatate 77 de contravenţii (dintre care 31 la Legea nr. 61/1991 şi 31 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 665 de persoane şi au fost controlate 395 de autovehicule (62 testări alcoolscop).

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.