Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Despre viaţa la ţară şi armonii muzicale, din nou în Galeriile "Cromatic", în atelierele "Ca la ţară" şi "Să ne împrietenim cu muzica"

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă şi în acest an parteneriatul cu Centrul social multifuncţional "Best Life" al Arhiepiscopiei Craiovei şi îi aşteaptă pe copii la noi ateliere de muzică şi de creaţie populară.

Cele două ateliere, "Ca la ţară" şi "Să ne împrietenim cu muzica", se vor desfăşura în perioada 16 februarie - 8 iunie 2018, de două ori pe lună, în zilele de vineri, în intervalul orar 14:00 - 16:00, în Galeriile "Cromatic", la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

În cadrul atelierului "Ca la ţară" copiii vor avea ocazia să descopere frumuseţea gospodăriei tradiţionale, obiceiurile şi specificul vieţii la ţară, prin materiale foto - video din arhiva instituţiei. De asemenea, ei vor lucra şi aplicat, folosindu-se de materiale oferite cu generozitate de natură, şi vor încerca să construiască o gospodărie în miniatură.

Atelierul "Să ne împrietenim cu muzica" îi familiarizează pe participanţi cu pianul, le face cunoştinţă cu notele muzicale, îi iniţiază în teoria muzicii şi solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier ei vor studia şi muzică tradiţională.

Parteneriatul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu Centrul Social "Best Life" durează de trei ani. În 2015, C.J.C.P.C.T. Dolj a demarat, împreună cu voluntari ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, proiectul "Micul artist popular pe urmele bunicilor", care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradiţional.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.