COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

COMUNICAT DE PRESĂ AL SENATORULUI PNL, IANCU CARACOTA: ÎN TIMP CE TUDOSE ŞI DRAGNEA ÎŞI REGLEAZĂ ÎN PUBLIC CONTURILE POLITICE, COŞUL ZILNIC AL ROMÂNILOR SE SCUMPEŞTE CONSIDERABIL

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, publicate ieri, ne arată negru pe alb că alimentele coşului zilnic de supravieţuire al românilor s-au scumpit considerabil. Astfel, preţul fructelor, untului şi ouălor a crescut îngrijorător în decembrie 2017 în raport cu aceeaşi perioadă a lui 2016. Cu alte cuvinte, ouăle s-au scumpit cu 43,19%, untul cu 22,77%, iar preţul fructelor proaspete a 'sărit' cu 11,06%.

Toate acestea se suprapun, din nefericire, pentru români cu accelerarea inflaţiei, creşterea dobânzilor bancare şi, mai nou, cu mărirea costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, cost suplimentar ce încarcă, evident, şi facturile românilor.

Atrag atenţia premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea că preocupările lor nu trebuie să fie legate de scaunul de ministru al doamnei Carmen Dan sau de reglările de conturi dintre ei, ci de nivelul de trai al românilor şi de siguranţa lor.

Pe şeful Guvernului nu numai că nu-l interesează coşul zilnic al românilor, ci ignoră şi starea de nesiguranţă pe care oamenii o au după cazul poliţistului pedofil. Premierul ar fi trebuit să ia măsuri imediate la nivelul poliţiei române pentru ca filtrul de angajare în acest domeniu să devină, în cel mai scurt timp, unul eficient, nu dependent de subiectivismul decidenţilor. Orice întârziere în luarea unei decizii va afecta imaginea Ministerului de Interne şi va conserva o stare de insecuritate printre români.

Iancu Caracota
Senator PNL