COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

ATENŢIE, SE ANUNŢĂ VREME REA! ŢINEŢI CONT DE RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ROMÂNE!

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Poliţia Română vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, interesaţi-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi şi echipaţi-vă autovehiculul corespunzător!

În condiţii dificile de trafic, circulaţi cu viteză redusă, păstraţi distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajaţi în depăşiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!

Nu uitaţi că sunteţi obligaţi să vă echipaţi autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

Asiguraţi-vă că instalaţiile de degivrare şi dezaburire ale autovehiculului funcţionează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât şi geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menţinute curate, pentru o mai bună vizibilitate!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietoni, luaţi-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteţi observaţi în trafic de către şoferi! Circulaţi, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceţi traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteţi siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE