COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al M.A.I., nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile l-a care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest "război naţional". Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate, încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Iubesc instituţia pe care am slujit-o peste 25 de ani. Nu pot accepta ca numele ei să fie târât în tot felul de scandaluri publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu realitatea. Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele onoare şi demnitate voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu.

Rectorul Academiei de Poliţie

Comisar-şef de poliţie, prof. univ. dr. TORJE DANIEL-COSTEL