COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 17-01-2018 ora 11 Intre 11:00 si 14:00 se va semnala Ploi cu caracter torențial care vor cumula local 25-35 l/mp in Județul Timiş;

Adrian Todor (deputat PSD): "CET Arad are pierderi de 200 de milioane de lei sub conducerea PNL"

CET Arad a acumulat, în ultimii opt ani, pierderi de aproximativ 200 de milioane de lei, conform datelor oficiale furnizate de conducerea societăţii. An de an, a fost nevoie de subvenţii masive, de la bugetul local sau bugetul de stat, pentru ca centrala arădeană să nu intre în faliment, din cauza incompetenţei administraţiei locale de a gestiona această societate.

"CET Arad, precum toate societăţile aflate în subordinea Primăriei Arad, a ajuns în perioada Falcă - PDL - PNL o adevărată gaură neagră, în care dispar an de an sume imense de la bugetul local sau de la cel central. În perioada 2010-2018, incompetenţa administraţiei Falcă a adus CET Arad pierderi de peste 20 de milioane de lei anual, cu excepţia anului 2013, când pierderea a fost de "doar" 19,2 milioane de lei. A fost nevoie ca an de an aceste pierderi să fie acoperite de către Consiliul Local Municipal, din taxele şi impozitele tuturor arădenilor, chiar şi a celor care nu beneficiază de încălzire şi apă caldă de la CET, sau din bugetul de stat.

Modul în care a fost gestionată în toată această perioadă CET Arad reflectă perfect incompetenţa administraţiei Falcă - PNL, care a distrus societăţile comerciale aflate în subordinea Primăriei Arad. Societăţile Drumuri Municipale şi Salubritate au dispărut, iar patrimoniul acestora a fost vândut la preţuri de nimic, Gospodărirea Comunală şi Recons sunt în pragul falimentului, deşi la preluarea mandatului de către Gheorghe Falcă erau pe profit, iar CET-urile au devenit găuri negre care au înghiţit 200 de milioane de lei, numai în ultimii opt ani.

Cu o administraţie performantă, care să nu transforme aceste societăţi în vaci de muls pentru clientela de partid (firme şi membrii PNL-PDL, care încasează salarii imense de la CET, Recons, Gospodărirea Comunală etc.), municipiul Arad nu ar fi pierdut sute de milioane de lei în ultimii 14 ani. Cu acei bani, Aradul putea avea astăzi un spital nou, dotat la standarde europene, stadionul UTA putea fi funcţional de ani de zile, cu aceste sute de milioane investite corect, astăzi nu mai vorbeam de străzi de pământ în municipiu, nici de clădiri istorice care stau să cadă în centrul Aradului. Multe lucruri se puteau face cu aceste sume enorme cheltuite de administraţia Falcă/PNL, dacă cei ce conduc Aradul s-ar fi gândit la binele acestui oraş, dacă ar fi avut grijă de banul public, nu de membrii de partid, nu de firmele de casă, care au prosperat de 14 ani pe spatele cetăţenilor", declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

Biroul de Presă al PSD Arad