COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Atenţionare de călătorie

Republica Elenă - Greva controlorilor de trafic aerian la data de 15 ianuarie 2018

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ziua de luni, 15 ianuarie 2018, controlorii de trafic aerian din Grecia au anunţat declanşarea unei greve, în intervalul orar 12:00 - 15:00. Pe cale de consecinţă, zborurile în acest interval şi în cele adiacente vor suferi perturbări. Pentru a evita întârzierile, recomandăm cetăţenilor români consultarea în prealabil a informaţiilor oferite de operatorii şi companiile pentru liniile aeriene la care au planificate călătoriile.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare