COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori

* În urma unor activităţi de verificare desfăşurate în fondul forestier, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 4 Câmpina s-au sesizat cu privire la existenţa unei cantităţi de material lemnos pe un drum de acces.
În jurul orei 1630, poliţiştii au observat că în locul respectiv a venit un bărbat din localitate, care a început să încarce materialul lemnos în atelajul hipo deţinut.

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos ar proveni dintr-un arbore specia fag, aflat într-o grădină şi ar fi fost tăiat la data de 08 ianuarie.

În urma verificării cioatei, s-a constatat că aceasta avea un diametru de 72,5 cm şi nu era marcată de organele silvice ( 5,16 m.c).

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Agenţi economici şi producători agricoli amendaţi de poliţiştii Secţiei 1
* În perioada 11 - 13, poliţişti ai Secţiei nr. 1 Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zona Halelor Centrale, având ca scop prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale şi a comerţului stradal neautorizat.

Astfel, au fost verificaţi 11 agenţi economici şi 12 producători agricoli, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.500 lei şi au fost confiscate bunuri, în valoare de 1.000 de lei.

Acţiune a poliţiştilor Secţiei 3 Ploieşti
* În intervalul orar 14-16, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zona cuprinsă între str. Gh. Gr. Cantacuzino şi parcul 'Coral', respectiv în pieţele agroalimentare ,,Aurora Vest' şi ,,9 Mai', în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit, a cerşetoriei şi a consumului de băuturi alcoolice în locuri publice.

Au fost verificate două societăţi comerciale, controlate 35 de autovehicule, legitimate 56 de persoane şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.640 lei.

Acţiuni rutiere desfăşurate ieri
* Poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru verificarea transporturilor de produse periculoase.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.520 lei, au fost reţinute trei permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare auto.

* Şi poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au desfăşurat, în municipiu, o acţiune similară, ocazie cu care au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut trei permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

* Poliţiştii din Boldeşti-Scăieni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză pe drumul tranzitat. Au fost controlate 32 de autovehicule şi au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 lei.

Exemple de infracţiuni rutiere:
* Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală - două (Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani);

* Conducere a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa unor substanţe psihoactive- una (Cornu);

* Conducere a unui autovehicul neînmatriculat - una (Ploieşti).

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:
* Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat şase acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 186 de conducători auto şi au fost controlate 92 de autovehicule destinate transportului de persoane şi mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat cinci infracţiuni şi 255 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (28 pentru viteză excesivă; 32 pentru abateri ale pietonilor; 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

* De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat trei infracţiuni (una în flagrant) şi 141 de contravenţii (dintre care: 46 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 67 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 42.340 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 216 autovehicule şi au legitimat 507 persoane.

* În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracţiuni şi constatate 91 de contravenţii (dintre care 22 la Legea nr. 61/1991 şi 58 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 637 de persoane şi au fost controlate 378 de autovehicule (59 testări alcoolscop).
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.