COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

INFORMARE PRESĂ

Prefectul judeţului Vâlcea, domnul Florian Marin, a convocat vineri, 12 ianuarie 2018, o întâlnire de lucru la sediul Instituţiei Prefectului, pe tema activităţilor desfăşurate de către societatea SACOMET S.A. Horezu, la punctul de lucru din strada 1 Decembrie nr.26 (fosta Luncavăţului), oraşul Horezu, judeţul Vâlcea.

La această şedinţă, condusă de către subprefectul judeţului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, au participat conducerile şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţiuni în domeniu, dar şi ai Primăriei oraşului Horezu.

În cadrul întâlnirii a fost prezentate, de către conducerea Comisariatului Judeţean Vâlcea al Gărzii Naţionale de Mediu, situaţia existentă pe acel amplasament la data de 11.01.2018, aflat în proprietatea S.C. SACOMET S.A. Horezu, unde au fost identificate depozite de deşeuri în cantităţi semnificative, precum şi solicitarea Primăriei oraşului Horezu nr.871/11.01.2018, înregistrată la Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea cu nr.539/11.01.2018, privind efectuarea unui control de către instituţiile abilitate ale statului pe acest amplasament, ca urmare a identificării unor deşeuri menajere.

Urmare celor analizate şi stabilite în cadrul întâlnirii de lucru, prefectul judeţului Vâlcea, domnul Florian Marin, a emis Ordinul de constituire a comisiei mixte de verificarea a activităţilor S.C. SACOMET S.A. Horezu, autorizate la punctul de lucru din strada 1 Decembrie nr. 26 (fosta Luncavăţului), oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, având în componenţă reprezentanţi ai: Corpului de control al Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea, Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Vâlcea, Compartimentului Control în Sănătate Publică - Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, Inspecţiei Apelor - Administraţia Bazinală de Apă Olt, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, dar şi ai Primăriei oraşului Horezu;

Comisia îşi va desfăşura activitatea începând cu data de 12.01.2018 şi va verifica, în principal, următoarele aspecte:

- respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei mediului impuse titularului autorizaţiei de mediu, respectiv S.C. SACOMET S.A. Horezu, pentru activităţile derulate;

- încălcarea normelor de igienă privind mediul de viaţă a populaţiei ce locuieşte în vecinătatea amplasamentului;

- influenţa activităţilor autorizate asupra calităţii apelor subterane şi de suprafaţă din zonă;

- existenţa cadavrelor de animale pe amplasament sau în vecinătatea acestuia;

- legalitatea activităţilor economice derulate de S.C. SACOMET S.A. Horezu din punct de vedere financiar - fiscal;

- alte aspecte impuse de legislaţia în vigoare,

Totodată, comisia menţionată, va prezenta prefectului judeţului, cu operativitate, un raport cu privire la rezultatul verificărilor şi a măsurilor legale dispuse, impuse de situaţia constatată.

CONSILIER,

George-Alexandru CONCIOIU