COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 17-01-2018 Intre 08:15 si 11:00 se va semnala Ploi cu caracter torențial care vor cumula local 25-35 l/mp in Județul Timiş, Județul Arad;

Stimaţi jurnalişti, dragi prieteni,

Dumnezeu să vă binecuvinteze în noul an cu sănătate şi spor în tot lucrul bun!

Recent, au apărut în presă o serie de afirmaţii privind situaţia PS Corneliu Onilă.

Cei care m-au solicitat, au primit din partea mea următoarea declaraţie:

Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdata, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din funcţie. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în funcţie, o astfel de locuinţă. Acum dânsul locuieşte într-o parte (ca spaţiu, e vorba de mai puţin de o treime) a Casei 'Episcop Partenie Ciopron' de la Mănăstirea Varatec, cea pe care putea să o pună la dispoziţie Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în această situaţie.

Mulţumesc celor care au preluat corect spusele mele de mai sus. Din păcate, fără să ne fi cerut un punct de vedere, unele publicaţii au adăugat şi alte informaţii care nu sunt reale. S-a spus că PS Corneliu 'ar fi remunerat lunar cu peste 20.000 lei' sau că 'ar fi slugărit de maicile de la Văratec'.

În realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici măcar la un sfert din suma amintită (de altfel nici un şef de cult din România nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Văratec nu îl slujesc în vreun fel pe fostul episcop al Huşilor, nu au nici un fel de obligaţii sau de ascultări (în termeni monahali) faţă de dânsul.

De dragul adevărului, vă rog să inseraţi aceste precizări sau să le preluaţi în cazul în care veţi publica ceva pe această temă.

Cu cele mai bune doriri,
Pr. Consilier Constantin Sturzu
Sectorul de Comunicare şi Relaţii Publice al Arhiepiscopiei Iaşilor