Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Universitatea Politehnica Timişoara răsplăteşte performanţa: burse de până la 1.900 de lei

Universitatea Politehnica Timişoara acordă burse pentru stimularea performanţei academice, burse sociale, burse sociale ocazionale, burse speciale, burse pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare în ţară/străinătate şi alte forme de sprijin material din fondurile bugetare alocate în acest sens.

De asemenea, Universitatea Politehnica Timişoara acordă, din venituri proprii extrabugetare, burse speciale studenţilor care desfăşoară activităţi extracurriculare sau desfăşoară mobilităţi interne organizate sub tutela conducerii universităţii sau/şi a facultăţilor, celor care au rezultate deosebite la concursurile studenţeşti sau în cercetarea ştiinţifică şi burse sociale speciale studenţilor cu rezultate bune la învăţătură, dar cu o situaţie familială precară din punct de vedere financiar.

Bursele pentru stimularea performanţei academice sunt burse de performanţă sau burse de merit. Ambele categorii de bursă, ca şi bursele sociale, se acordă pentru anii neterminali pe o perioadă de 6 luni, în felul următor:
- în perioada 1 octombrie - 31 martie pentru rezultatele la învăţătură aferente semestrului II al anului universitar precedent sau media la admitere în cazul anilor I de la ciclul licenţă sau master;
- în perioada 1 aprilie - 30 septembrie pentru rezultatele la învăţătură aferente semestrului I al anului universitar curent.

Bursele de performanţă se acordă studenţilor de la ciclul licenţă sau master, cu excepţia anului I, semestrul I.

Acestea sunt de 2 tipuri:
- burse de performanţă I - pentru studenţii care au media de bursă egală cu 10.
- burse de performanţă II - pentru studenţii care au media de bursă peste 9,50.

Bursele de merit se acordă studenţilor de la ciclul licenţă sau master din toţi anii de studiu, care nu au burse de performanţă, şi pot fi de două tipuri:
- burse de merit I, pentru studenţii care au media de bursă mai mare decât 9;
- burse de merit II, pentru studenţii care au media de bursă sub 9, dar nu mai puţin de 7,50.

Bursele sociale se acordă pe durata studiilor, până la împlinirea vârstei de 35 de ani, în funcţie exclusiv de considerente sociale.

Pentru anul universitar 2017/2018, cuantumurile burselor sunt următoarele:
a) burse de performanţă I - 1000 RON/lună;
b) burse de performanţă II - 800 RON/lună;
c) burse de merit I - 700 RON/lună;
d) burse de merit II - 600 RON/lună;
e) burse sociale - 580 RON/lună.

Bursa socială poate fi cumulată cu orice alt tip de bursă.

'Din actualul an academic, Universitatea Politehnica Timişoara a luat măsura de a răsplăti suplimentar performanţa academică a studenţilor. Astfel, un student care în semestrul anterior a obţinut media 10 primeşte o bursă de 1000 de lei. Dacă a obţinut media 10 pe întreg anul anterior va primi suplimentar 500 de lei pe lună. De asemenea, studenţii care au rezultate deosebite la concursurile studenţeşti de nivel naţional mai pot primi lunar încă 400 de lei. Prin urmare, un student sau masterand la Universitatea Politehnica Timişoara poate ajunge la o bursă de 1900 de lei pe lună.', a explicat conf. dr. ing. Florin Drăgan, prorector UPT.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.