Comunicat de presă - Universitatea Politehnica Timișoara

 •  Comunicate
47 afişări

Workshop Digital Skills and Competences for Creativity

651d0d3e-04f0-4147-a33e-03598b65b146

Competențe și abilități digitale pentru creativitate

Vineri 8 Decembrie 2017 orele 13:00 — 17:00

Amfiteatrul K1, etaj 1, Centrul conferințe al UPT, Bul. Vasile Parvan No. 2B, Timisoara

Elearning.upt.ro

Ce sunt industriile creative? Ce reprezintă competențele digitale și ce sunt abilitățile digitale? Cum se aplică acestea in domeniul industriilor creative? Cum se pot accesa, utiliza și integra diverse unelte și aplicații online, mobile?

Exemple practice de utilizare si integrare a Internet, WorldWideWeb, mobil, realitate augmentată, realitate virtuală, open data — date deschise, de realizare de prezentări interactive, de editare si prelucrare informații online, de aplicații pentru muzică și sunet, medii și rețele sociale, de utilizarea resurselor web pentru promovare, marketing etc

Cu 13 speakers de nivel internațional din SUA, Europa si Romania, workshopul se adreseaza tuturor actorilor din domeniul industriilor creative, cel cultural, studenților, profesorilor universitari, dar și celor din domenul turistic.

Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura in Română și Engleză și se va elibera certificat de participare. https://elearning.upt.ro/competene-i-abiliti-digitale-pentru-creativitate/n-32-70-225/d

Dr. Stephanie Carretero-Gomez, Dr. Yves Punie (EU Joint Research Centre): DigComp 2.1: Modelul de competente Digitale

Dr. Carmen Simon (Memzy, USA): Utilizarea Creativitati pentru Succes

Mark Frydenberg (Bentley University, USA): Realitatea Virtuala — exemple si aplicatii

David Evans (DFTE, UK) : Unelte digitale pentru muzica

Raul Geana (NewHaircut): Design Sprint

Florin Cornianu (123FormBuilder): Digitizarea prin formulare web

Prof.dr. Radu Vasiu (UPT): Internetul Lucrurilor

Dr. Diana Andone (UPT): Industriile Creative si Impactul lor in societate; Unelte digitale online si mobile pentru management, marketing si comunicare

Dr. Andrei Ternauciuc (UPT): Creativitatea online

Dr. Silviu Vert (UPT): Realitatea virtuala in creativitate si cultura

Dr. Vlad Mihaescu (UPT): Bloguri si platforme online (WordPress)

Victor Holotescu (UPT): Aplicatii Mobile app pentru Cultura

Cristi Tzecu (Momente.ro): Izbuc — departe de digital

Informații la Prof. Dr. Ing Radu Vasiu (Președinte Senat, Director Centrul Multimedia, Universitatea Politehnica Timisoara)

Dr. Diana Andone (director Centrul de eLearning, Universitatea Politehnica Timisoara) diana.andone@upt.ro

Susține #TM2021 — Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe