COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Peste 150 de copii participă la "Atelierele Excelsior - Dans"

Vineri, 3 noiembrie 2017, în Sala Atelier a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică 'Ioan Luca Caragiale' din Bucureşti, peste 150 de copii şi tineri încep studiul în cadrul "Atelierelor Excelsior - Dans" organizate de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR.

Timp de trei zile, în perioada 3-5 noiembrie 2017, coregrafi şi maeştri de balet de renume internaţional vor oferi cursuri de balet clasic, dans contemporan şi jazz-dance. De asemenea, pentru dansatorii cu experienţă va fi organizat şi un masterclass în coregrafie.

Cursurile de balet clasic vor fi susţinute de Bella Ratchinskaia, absolventă a celebrei Academii Vaganova, profesor la Academia de la Scala din Milano şi actualmente profesor la Academia Operei din Viena.

Dansul contemporan va fi predat de Michele Pogliani, care a lucrat cu Lucinda Childs Company din New York, iar în prezent este talent scout pentru Codarts - University of the Arts in Rotterdam. Din 2016, Michele Pogliani coordonează MP3 Project - un program de formare pentru dansatori, la Roma.

Atelierul de jazz-dance va fi susţinut de Federica Comello, director artistic al şcolilor de Balet Axis Danza din Italia, cu studii de specialitate la New York.

Masterclass-ul în coregrafie va fi susţinut de Renato Zanella - Coordonatorul Artistic al Companiei de Balet a Operei Naţionale din Bucureşti, care coordonat timp de un deceniu baletul Operei din Viena şi a avut un mandat la Opera din Atena.

De asemenea, celor mai talentaţi cursanţi, profesorii le vor intermedia prezenţa la competiţii internaţionale şi în cadrul unor stagii de pregătire alături de profesionişti.

Parteneri: Uniunea Artei Coregrafice din România, Institutul Italian de Cultură (Istituto Italiano di Cultura di Bucarest), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică 'Ion Luca Caragiale' Bucureşti, Barilla, Paralela 45, Hotel Marshal Garden, Carrefour, Asociaţia Betania, Axis Danza.

Pentru informaţii: https://www.facebook.com/ateliereleexcelsiordans/