Comunicat de presă - PMB

•  Comunicate
34 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Gabriela Firea: Compania Municipală Consolidări SA a început lucrările de consolidare și reabilitare a patru imobile din Centrul Vechi al Capitalei

ca611c5b-860e-45cb-809d-8300e80f673e

Primarul general, Gabriela Firea, a efectuat o vizită neanunțată pe șantierul de pe strada Blănari, unde Primăria Municipiului București, prin Compania Municipala Consolidări SA, executa lucrări de consolidare, reabilitare și punere în valoare a patru imobile monument istoric.

Primarul general, Gabriela Firea: 'Aceste imobile necesită reabilitare urgență întrucât se afla în stare avansată de degradare și pun în pericol siguranța cetățenilor. Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc și Compania Municipală Consolidări S.A colaborează pentru că acestea să fie reabilitate într-un timp cât mai scurt și repuse în valoare. Prin demararea lucrărilor de consolidare, dorim să oferim exemple de bune practici în ceea ce privește consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru a încuraja proprietarii care dețin o astfel de locuința sa își pună imobilele în siguranță'.

Aceste clădiri sunt cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public și au fost construite în anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Municipalității.

În acest moment, se efectuează operațiunile de organizare de șantier, igienizare, evacuare  a deșeurilor.

În următoare etapă, conform autorizației de construire și a proiectului tehnic, Compania Municipală Consolidări S.A. va pune în siguranță elementele arhitecturale și structurale, apoi va demara lucrările de consolidare a structurii de rezistență, de refacere a clădirii și aducere la starea inițială.

Conform devizului general al lucrărilor, suma aferenta refacerii celor 4 clădiri se ridică la 10 milioane de lei plus TVA, aceasta reprezentând fonduri din bugetul local.

Clădirile la care au început lucrările de consolidare și reabilitare sunt următoarele: Blănari nr. 2 (subsol+parter+ 3 etaje, 1200 mp), Blănari nr. 6 — nr. 8 (subsol, parter și 3 etaje), Blănari nr. 10 (subsol, parter și 3 etaje).

În ceea ce privește personalul care se ocupă de execuția acestor lucrări, o parte dintre muncitori au fost angajați de curând, în urma Târgului de Joburi organizat de Municipalitate.

Toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate în cele două blocuri de necesitate situație în Piața Națiunilor Unite.

Serviciul pentru Relația cu Mass—Media

Trimite-ne comunicatul tau