Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
47 afişări

Buletin de presă Ploieștean de 32 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune

bded57f2-9f90-4933-a152-9ca688cd2b42

Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări privind un ploieștean de 32 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că acesta ar fi falsificat în modalitatea alterării conținutului, respectiv prin contrafacerea scrierii și subscrierii un certificat de cazier fiscal și o adresă de informare, pretins a fi emise de Administrația Finanțelor Publice a municipiului Ploiești, pe care ulterior le-ar fi depus la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, în scopul înregistrării unei societăți comerciale.

Totodată, în același scop, ar fi determinat o altă persoană să săvârșească infracțiunea de uz de fals, prin prezentarea la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București a copiei certificatului de cazier fiscal.

De asemenea, s-a reținut că ar fi falsificat prin aceleași modalități un contract de finanțare nerambursabilă, pretins a fi emis de Ministerul Economiei-Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Ploiești, și alte cinci adrese purtând antetul și ștampila acestei instituții, pe care le-ar fi prezentat ulterior unei alte societăți comerciale — parte vătămată (prejudiciul cauzat acesteia fiind de 24.369,34 lei), în scopul de a se sustrage de la plata chiriei și a utilităților datorate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

S-a ales cu dosar penal pentru că a expus spre vânzare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, inscripționate cu însemnele și denumirile mai multor mărci înregistrate

Ofițeri din cadrul aceluiași serviciu au efectuat cercetări într-un alt dosar penal privind o femeie de 40 de ani din municipiul Ploiești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că aceasta, în calitate de titular al unei întreprinderi individuale, ar fi expus în vederea comercializării, în incinta unui punct de lucru din municipiul Ploiești, mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, inscripționate cu însemnele și denumirile mai multor mărci înregistrate.

În cauză s-a stabilit un prejudiciu de aproximativ 12.730 lei, produs prin încălcarea drepturilor de proprietate industrială ale titularilor mărcilor protejate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet competente cu propunere de sesizare a instanței.

Aproape 500 kg de cetină, fără acte de proveniență

În jurul orei 5, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 11 Drajna au depistat pe raza comunei Drajna un autovehicul încărcat cu 498 kg cetină, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Cetina a fost confiscată și lăsată în custodia Ocolului Silvic Vălenii de Munte, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei.

Activități pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal ilicit soldate cu 22 de amenzi

În intervalul orar 14-16, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Ploiești au desfășurat o acțiune, în vederea prevenirii și combaterii comerțului stradal ilicit, a cerșetoriei și a consumului de băuturi alcoolice în locuri publice.

Au fost verificate 12 societăți comerciale și 11 producători agricoli, controlate șapte autovehicule, legitimate 36 de persoane și aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.900 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 415 lei.

La activitate au participat reprezentanți ai D.S.V.S.A. și O.J.P.C. Prahova.

58 de amenzi aplicate de polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au continuat șirul acțiunilor pentru verificarea modului în care se efectuează transportul de persoane și de produse periculoase.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.660 lei și a fost reținut un permis.

Exemple de infracțiuni rutiere:

Refuz prelevare probe biologice — una (Ploiești).

Activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat patru acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 99 de conducători auto și au fost controlate 67 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 155 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (56 pentru viteză excesivă; șapte pentru abateri ale pietonilor; 19 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute șapte permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infracțiuni (una în flagrant) și 77 de contravenții (dintre care: 23 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 39 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 15.540 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 184 de autovehicule și au legitimat 389 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 13 infracțiuni și constatate 88 de contravenții (dintre care 20 la Legea nr. 61/1991 și 60 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 693 de persoane și au fost controlate 437 de autovehicule (27 testări alcoolscop).

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe