COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

APMGR îl felicită pe domnul Laurenţiu Mihai pentru numirea în poziţia de Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), organism reprezentativ al companiilor producătoare de medicamente generice, îl felicită pe domnul Laurenţiu Mihai pentru numirea în funcţia de Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi îi mulţumeşte pentru contribuţia adusă industriei farmaceutice şi pacienţilor români din poziţia de Director Executiv al APMGR, pe care acesta a deţinut-o în ultimii şase ani.

'În numele APMGR, doresc să îi urez succes domnului Mihai în exercitarea mandatului de Preşedinte al CNAS şi în realizarea proiectelor la care se va angaja. Suntem convinşi că profesionalismul şi obiectivitatea care au caracterizat activitatea domnului Mihai în cadrul APMGR, îl vor ajuta să îndeplinească cu succes angajamentele din cadrul CNAS.

Avem speranţa că experienţa vastă în managementul sanitar şi cunoaşterea detaliata a problemelor şi provocărilor din sistemul sanitar românesc îl vor ajuta pe domnul Mihai să direcţioneze priorităţile instituţiei spre reformarea şi modernizarea sistemului actual şi creşterea accesului la tratament pentru pacienţii români' a declarat Adrian Grecu, Preşedinte al APMGR

În cadrul APMGR, domnul Mihai a promovat necesitatea asigurării accesului la tratament farmaceutic la preţuri accesibile pentru un număr cât mai mare de pacienţi, dezvoltarea industriei farmaceutice locale prin realizarea unui cadru legislativ concurenţial şi echitabil, informarea pacienţilor români asupra medicamentelor generice - medicamente cu aceeaşi eficienţă terapeutică şi calitate ca medicamentele inovative, însă cu costuri mai accesibile - precum şi crearea unui mediu de business predictibil şi sustenabil pentru a creşte profilul României în rândul investitorilor din industria farmaceutică.

*** Despre APMGR:
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) -www.apmgr.org- este o organizaţie non-guvernamentală şi indepedentă, care îşi propune să contribuie în mod activ la îmbunătăţirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacienţii români.

Companiile membre APMGR au capacităţi de producţie în Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Constanţa unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice şi antialergice, până la produse oncologice. Industria generică locală contribuie cu cca 1,5% la PIB, asigurând peste 8.000 de locuri de muncă. APMGR este afiliată la Medicines for Europe -www.medicinesforeurope.com- organizaţia reprezentativă a industriei producătoare de medicamente generice şi biosimilare din Europa.

APMGR reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Dr. Reddy's, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Terapia-a Sun Pharma company, Teva, Zentiva-o companie Sanofi.