COD GALBEN: 16-12-2017 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, izolat 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. in Județul Vrancea, Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Educaţia timpurie, prioritate pentru Ministerul Educaţiei Naţionale

Ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, va găzdui miercuri, 3 decembrie, începând cu ora 16:00, un eveniment special pe tema importanţei sprijinirii educaţiei timpurii a copiilor din România, în special a celor ce provin din familii defavorizate, ca principală modalitate de reducere a ratei abandonului şcolar, la nivel naţional. La întâlnire vor participa, alături de E.S. Ambasadorul statului Israel la Bucureşti, domnul Dan Ben-Eliezer şi directorul executiv al Asociaţiei OvidiuRo, doamna Maria Gheorghiu, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din comunităţile care implementează programul Fiecare Copil în Grădiniţă, iniţiat şi susţinut de Asociaţia OvidiuRo.

Ministerul Educaţiei Naţionale, Ambasada statului Israel la Bucureşti şi Asociaţia OvidiuRo împărtăşesc viziunea că educaţia timpurie este fundamentală în construirea unei baze de cunoştinţe şi valori care asigură condiţiile necesare dezvoltării intelectuale, emoţionale şi sociale a copiilor din România. De asemenea, atât Ministerul Educaţiei Naţionale, cât şi Ambasada Israelului apreciază activităţile organizaţiilor nonguvernamentale pentru ajutarea copiilor defavorizaţi din România şi, în special, cele realizate de Asociaţia OvidiuRo, care oferă acestora şanse egale la dezvoltare personală, motiv pentru care îşi propun să susţină activ extinderea programului, la nivel naţional.

Astfel, în cadrul evenimentului, Ambasada statului Israel la Bucureşti va contribui la proiectele sustenabile de educaţie timpurie dezvoltate de Asociaţia OvidiuRo, printr-o donaţie pentru programul naţional Fiecare Copil în Grădiniţă.

Lansat în 2010, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG) a condus la o creştere spectaculoasă a numărului de copii din familii cu venituri reduse care s-au înscris la grădiniţă, precum şi a frecvenţei regulate a acestora. În prezent, programul este implementat în 45 de comunităţi din 11 judeţe, iar de el beneficiază 2.200 de copii. În primii 4 ani de implementare a programului, rata medie de prezenţă a copiilor la grădiniţă a fost de 81% - mai mult decât dublul prezenţei medii înregistrate anterior, indicând succesul acestei iniţiative.

Misiunea Asociaţiei OvidiuRo este ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de educaţie timpurie de calitate şi să devină, astfel, un membru activ al societăţii.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie