Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu

 •  Comunicate
61 afişări

,,Greșeli frecvente și modalități de îmbunătățire a modului de implementare a proiectelor', discutate la ULBS

85a078f7-dc62-45d0-836f-86f034983753

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu a găzduit în data de 5 decembrie, în Sala Lucian Blaga, Grupul de lucru ,,Greșeli frecvente și modalități de îmbunătățire a modului de implementare al proiectelor' organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). Grupul de lucru a fost dedicat beneficiarilor români din primul apel de proiecte din cadrul Programului Transnațional Dunărea, iar prezentările au fost susținute de reprezentanții Punctului Național de Contact și ai Direcției de Control de Prim Nivel.

În perioada 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) îndeplinește rolul de Autoritate Națională (AN) și Punct Național de Contact (PNC) pentru Programul Transnațional Dunărea (PTD). Printre responsabilitățile PNC se numără și sprijinirea beneficiarilor români în implementarea proiectelor ce primesc finanțare prin acest program. În cadrul primului apel PTD, au fost aprobate spre finanțare 54 de proiecte, iar în 47 dintre acestea se regăsesc 93 de organizații din România.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și proiectul EDU-LAB: NEW DANUBIAN GOVERNANCE IN LABOUR MARKET RELEVANCE OF HIGHER EDUCATION, finanțat prin PTD. ULBS este singurul partener din România în acest proiect coordonat de European Foundation for Education (EFE) din Germania. Cu peste 25 de parteneri din 10 țări (Germania, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria), EDU-LAB își propune să găsească soluții pentru a opri exodul de creiere din regiunea Dunării spre Europa de Vest și îmbunătățirea șanselor profesionale ale tinerilor din țările riverane Dunării prin adaptarea și corelarea învățământului superior cu cerințele pieței muncii, asigurând astfel creșterea competitivității economice a regiunii. Proiectul aduce împreună reprezentanți ai învățământului superior, angajatorilor, autorităților locale și naționale, decidenților politici.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe