Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate şi Organismul Naţional de Standardizare - ASRO, introduc standardele Smart City în România

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate împreună cu Organismul Naţional de Standardizare - ASRO au semnat acordul de colaborare privind elaborarea, publicarea şi adoptarea la nivel naţional a Standardelor Internaţionale privind dezvoltarea sustenabilă şi durabilă a comunităţilor şi oraşelor inteligente.

În acest sens, ca principală autoritate a Industiei Smart City, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate confirmă eforturile constante depuse privind armonizarea şi îmbunătăţirea legislaţiei naţionale.

Standardele ce urmează a fi elaborate, publicate şi adoptate la nivel naţional sunt:
- ISO 37120:2014 - Dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor - indicatori pentru serviciile urbane şi calitatea vieţii
- ISO 37100:2016 - Oraşe şi comunităţi sustenabile - Vocabular
- ISO 37101:2016 - Dezvoltarea sustenabilă în comunităţi - Sistem de management pentru dezvoltare sustenabilă - Cerinţe cu ghid de utilizare

- ISO/TR 37121:2017 - Dezvoltare sustenabilă în comunităţi - Inventarierea liniilor directoare existente şi abordări în materie de dezvoltare sustenabilă şi adaptabilitatea oraşelor
- ISO/TR 37150:2014 - Infrastructuri comunitare inteligente - Revizuirea activităţilor existente cu privire la metrică
- ISO/TS 37151:2015 - Infrastructuri comunitare inteligente - Principii şi cerinţe pentru metrica performanţelor
- ISO/TR 37152:2016 - Infrastructuri comunitare inteligente - Cadrul comun pentru dezvoltare şi operare
- ISO 37154:2017- Infrastructuri comunitare inteligente - Linii directoare cu privire la cele mai bune practici pentru transport

Conform statutului său, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate realizează activităţi de informare pentru autorităţi publice locale, autorităţi publice de stat cu responsabilităţi şi putere de decizie relevante în aria conceptului Smart City, grupuri profesionale cu expertiză în aria conceptului Smart City, mediului de afaceri, publicului larg şi oferă sprijin educaţional, informaţional şi legislativ în vederea formării şi specializării profesionale a entităţilor, persoane fizice sau juridice care activează în domeniul smart city.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate
Departamentul Comunicare