COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 15-12-2017 ora 19 Intre 19:10 si 23:00 se va semnala Ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 15-12-2017 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h in Județul Timiş, Județul Caraş-Severin;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Rectorul ULBS s-a întors de la cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Institutului Confucius, în Beijing, China

Rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a participat în perioada 7-16 decembrie 2010 la cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Institutului Confucius în China.
Acesta a prezentat, alături de emisari ai unor renumite universităţi din lume (University of Minesotta, Cardiff University etc.) experienţa Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu în colaborarea cu primul Institut Confucius înfiinţat în România, prin acordul semnat în anul 2007 între Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi Universitatea de Limbă şi Cultură din Beijing, universitate ce ocupă primul loc în topul universităţilor din China, privind nivelul de internaţionalizare.
Deschiderea oficială a celei de a V-a Conferinţe a Institutelor Confucius a avut loc în Centrul Naţional de Conferinţe din Beijing, vineri, 10 decembrie 2010, în prezenţa oficialităţilor chineze şi a peste 1500 de participanţi reprezentând cele 322 Institute Confucius din 96 de ţări ale lumii dintre care 40 de Institute Confucius înfiinţate în anul 2010.
După deschiderea oficială a Conferinţei a urmat un program artistic al studenţilor străini reprezentând Institutele Confucius din întreaga lume, program în care formaţia instrumentală a Institutului Confucius din ULBS formata din Loana Angela Ion, Simona Maria Ion, Teodora Cindrea, Viorica Laura Aron si Cristian Ionuţ Salonariu, ne-a reprezentat cu cinste.
Conferinţa a continuat a doua zi cu Forumul Preşedinţilor Institutelor Confucius (I) şi cu Forumul Directorilor Institutelor Confucius (II).
În cadrul Forumului I: Colaborarea dintre Institutul Confucius şi alte unităţi academice şi comunitatea educaţională locală, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a prezentat lucrarea: Dezvoltarea sustenabilă a Institutului Confucius care a suscitat un viu interes.
Ca semn al recunoaşterii valorii Institutului Confucius din ULBS, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a fost desemnat alături de alţi cinci preşedinţi de Institute Confucius, din totalul de 322 de preşedinţi, să prezinte concluziile Forumului 1, primul din cele 6 organizate pentru preşedinţii de Institute Confucius.
În faţa celor 1500 participanţi şi a oficialităţilor chineze, rectorul ULBS a făcut şi câteva remarci pozitive, proprii, la adresa strânsei prietenii dintre popoarele român şi chinez, cu referire la amplele realizări în toate domeniile de activitate din ultimii ani. Discursul rectorului ULBS a fost deosebit de apreciat de întreaga asistenţă, îndeosebi de oficialităţile chineze.
Cu această ocazie rectorul ULBS a primit mai multe invitaţii ale unor universităţi chineze de a susţine conferinţe.
Luni, 13 decembrie, reprezentantul Institutului Confucius al ULBS a avut o întâlnire de lucru cu conducerea Universităţii de Limbă şi Cultură din Beijing, în cadrul căreia a fost aprobat planul de activitate şi execuţia bugetară pe anul 2010 şi totodată planul de activităţi şi proiectul de buget pe anul 2011. În aceeaşi şedinţă a fost numit oficial şi noul director din partea chineză, în persoana domnului prof. Song Shaofeng.
Din planul de activităţi pe anul 2011 menţionăm crearea unor clase de limba chineză la Universitatea Ovidius din Constanţa, Liceul Octavian Goga din Sibiu, Liceul de Artă din Deva şi Liceul din Tălmaciu, precum şi organizarea unui Forum economic dintre companiile din România şi companiile din China alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Prefectura Sibiu.
În acelaşi timp, Dr. Xu Liu, Directorul General al HANBAN şi-a exprimat voinţa şi suportul dezvoltării unor proiecte de cercetare propuse de Institutul Confucius din ULBS.
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie