Gala 'Crăciunul pentru toţi', pentru sprijinirea copiilor talentaţi

Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARSXX organizează, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţională, duminică, 10 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, 'Gala Crăciunul pentru toţi', pe scena Ateneului Român, în colaborare cu Filarmonica 'George Enescu' şi TVR.

Ajunsă la a 19-a ediţie, la Gala 'Crăciunul pentru toţi' vor evolua artişti de renume, care îşi vor uni măestria pentru o cauză nobilă. Din fondurile strânse în urma vânzării biletelor pe Eventim.ro, Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARSXX va cumpăra, anual, instrumente, accesorii şi partituri, pe care le va dona direct copiilor din liceele de muzică din ţară şi instituţiilor de învăţământ al căror obiect de activitate este pregătirea tinerilor pentru această nobilă profesiune: muzica.

Pe scena Ateneului Român vor interpreta următorii artişti de marcă: Oana Andra (Mezzosoprană), Adrian Gheorghişor (Soprană), Alexandru Constantin (Bariton), Corina Petrescu şi Valentino Luca (Dansatori).

'Sunt foarte mulţi copii talentaţi în România, mai ales în domeniul muzical, dar din nefericire instituţiile de învăţământ sunt slab dotate din punct de vedere tehnic. Este foarte greu să progresezi dacă nu dispui de instrumentele muzicale necesare, iar noi, în calitate de reprezentanţi ai societăţii civile, dorim să punem umărul şi în acest an la sprijinirea educaţiei muzicale şi a tinerelor talente', declară dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI.

Biletele la Gala 'Crăciunul pentru toţi' pot fi achiziţionate online de pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/gala-craciun-pentru-toti-bucuresti-ateneul-roman-1000961/performance.html

De-a lungul activităţii de aproape 20 ani, Fundaţia Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, printre alte activităţi de interers cultural, social şi masonic şi istoric, şi variate conferinţe internaţionale sub patronajul Ministerului Culturii şi a Comisiei Europene. În ultimul deceniu şi-a dedicat resursele promovării spiritualităţii şi culturii române, în special în rândul tinerilor supradotaţi şi ajutorării tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expoziţii şi conferinţe internaţionale.

Dr. Anca Nicolescu

Vicepreşedinte