COMUNICAT DE PRESA

Domnul Octavian Lohan este noul Director General al Transelectrica

Bucuresti, 15 februarie 2012, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 255 al Ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri şi cu Hotărârea Consiliului de Administraţie al CN Transelectrica SA nr. 3/14.02.2012, domnul Octavian Lohan a fost numit director general al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice - Transelectrica SA .

Domnul Octavian Lohan a fost Director General Adjunct, Conducere Sistem in cadrul
Transelectrica din ianuarie 2009 dupa ce fusese directorul Dispecerului Energetic National
(DEN) - Transelectrica - din ianuarie 2000.

Intre anii 1996 - 1999 domnul Lohan a raspuns de analiza regimurilor operationale si de
programarea functionarii Sistemului Electroenergetic National, ca sef department in cadrul
DEN. Timp de aproape 20 de ani (1977 -1996) a raspuns de controlul operational a retelei
electrice de transport din cadrul SEN si apoi de intregul sistem electroenergetic.

Dl. Lohan a coordonat programul de teste si reglementari tehnice pentru admiterea Transelectrica, in anul 2003 ca membru cu drepturi depline in UCTE. A fost de asemenea
responsabilul procesului de interconectare a sistemului electronergetic sud-est european cu
sistemul vest-european, proces finalizat cu succes in 10 octombrie, 2004. Aceasta este data de la care Sistemul Electroenergetic din Romania functioneaza interconectat cu sistemul vesteuropean al UCTE, prin conectarea liniilor de interconexiune de 400 kV Arad (RO) -
Sandorfalva (HU) si Rosiori (RO) - Mukacevo (UKR).

Domnul Octavian Lohan este licentiat al Facultatii de Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.
Prioritatea Transelectrica este asigurarea alimentarii cu energie a tuturor consumatorilor si in special a consumatoriilor casnici.
Conducerea operativa a Sistemului Energetic National se afla in mana unor profesionisti de exceptie care formeaza o adevarata ECHIPA caracterizata de seriozitate, rigoare, competenta, dedicatie si un inalt simt de responsabilitate.

a declarat domnul Octavian Lohan, Director General Transelectrica.