COD GALBEN: 06-08-2020 ora 14 Intre 14:45 si 19:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 55...60 km/h in Județul Olt, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 06-08-2020 ora 14 Intre 14:15 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 - 60 km/h in Județul Argeş, Județul Giurgiu, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman;

Bucureşti, 25 noiembrie

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA în parteneriat cu Societatea Inginerilor Energeticieni din România - SIER Bucureşti Tineret au organizat vineri, 24 noiembrie 2017, Masa Rotundă 'Transelectrica faţă în faţă cu tinerii energeticieni', la sediul Dispecerului Energetic Na?ional (DEN).

La discuŢii au luat parte 20 de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

De asemenea, cei 20 de viitori specialişti energeticieni au avut prilejul să viziteze şi Camera de Comandă a DEN.

"Tinerii sunt resursa noastră cea mai de preţ şi avem datoria să ne preocupăm de formarea şi perfecţionarea lor profesională. Specialiştii acestui domeniu nu-şi permit să greşească de două ori, nu-şi permit să fie mediocri. Ei trebuie să fie cei mai buni. De aceea, formarea şi perfecţionarea continuă reprezintă singura cale de face această meserie. Transelectrica este o companie unde se găsesc foarte mulţi specialişti energeticieni de o calitate profesională de excepţie, însă majoritarea lor se află în partea a doua a activităţii. Compania este interesată să încurajeze realizarea unui proces amplu de transfer de cunoştinţe, de expertiză, de experienţă de la seriorii de astăzi către viitorii specialişti energeticieni. Noi oferim anual un număr de burse de studiu studenţilor de la Facultatea de Energetică, tocmai pentru că unul dintre obiectivele noastre este să investim în generaţia următoare, iar anul viitor ne propunem să lansăm un program solid de internship. Îmi doresc ca această întâlnire să fie începutul unei lungi serii de activităţi pe care le vom desfăşura alături de studenţi şi pentru specialiştii de mâine prin care să realizăm o punte între nevoile de resurse umane ale Companiei şi aşteptările tinerilor energeticieni", a declarat Corina Popescu, CEO Transelectrica.

Discuţiile purtate în cadrul întâlnirii au urmărit să le ofere studenţilor o perspectivă asupra activităţii Companiei, fiind evidenţiată importanţa acesteia în cadrul sistemului energetic naţional. De asemenea, unul dintre subiectele dezvoltate în cadrul întâlnirii a fost modul în care tinerii pot obţine performanţă în domeniul energetic.

În acest context, temele abordate au avut în vedere prezentarea datelor generale privind Compania (domeniu, sistem energetic, reţele, infrastructură, misiune, viziune, filiale etc); programul de dezvoltare RET; bursele şi stagiile de practică oferite de Transelectrica studenţilor; planurile de carieră în cadrul Companiei. Studenţii au avut ocazia să viziteze şi Camera de Comandă din cadrul DEN, unde au văzut în timp real cum funcţionează creierul sistemului Sistemului Electroenergetic Naţional.

Din partea Transelectrica, la întâlnirea cu studenţii au participat doamna Corina Popescu, Director General Executiv; domnul Virgiliu Ivan, Directorul Unităţii Operaţionale Dispecerul Energetic Naţional (UnO-DEN); domnul Daniel Bucur, inginer în cadrul UnO-DEN; doamna Niculina Vărzaru, director Resurse Umane; domnul Adrian Moraru, Şef Serviciu Raportare non-financiară şi CSR. Din partea SIER Bucureşti Tineret au participat Mircea Biţoiu, preşedinte, şi Virgil Pop, vicepreşedinte. Evenimentul se înscrie pe lista acţiunilor Transelectrica de atragere şi perfecţionare a viitorilor specialişti în domeniul energetic, urmărind să le proiecteze studenţilor o imagine clară asupra posibilităţilor privind dezvoltarea unei cariere în cadrul Companiei.

Biroul Reprezentare, Relaţii Publice şi Relaţii Mass-Media