Comunicat de presă - Târgul Gaudeamus 2017

•  Comunicate
849 afişări

Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură ediția 24, 22 - 26 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo

6ae82f6d-ad42-424b-9005-9de8981f0dd5

Târgul Internațional GAUDEAMUS — Carte de Învățătură, 'cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio' de aproape un sfert de veac, va avea loc în perioada 22 — 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 24, a fost inițiat și este organizat anual de Radio România.

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Târgul Internațional GAUDEAMUS este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației.

Palmaresul celor peste două decenii de când GAUDEAMUS este un reper încă neegalat în industria evenimentelor dedicate cărții, numără 102 târguri organizate în întreaga țară (inclusiv ediția curentă), peste 2.860.000 de vizitatori, circa 12.500 de manifestări organizate în acest cadru și aduce Radio România în postura de lider național în domeniu.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internațional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România. 'Acasă, în Europa', la standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive — dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiați în Europa, ateliere — adresate atât adulților, cât și celor mai tineri cititori.

Președintele de onoare al ediției va fi binecunoscutul scriitor și jurnalist Matei Vișniec.

Ce vă propune GAUDEAMUS 2017:

— circa 300 de expozanți — un nucleu puternic și bine definit de edituri românești cu tradiție, instituții de învățământ, difuzori de carte și publicații, asociații profesionale și organizații active în domeniile cultură și educație, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroși participanți în premieră; — peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, care se vor desfășura la standurile expozanților, al Invitatului de onoare, ale partenerilor și în spațiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola — nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co — Gaudeamus și Salonul de Carte pentru Copii 'Ion Creangă' — nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu — nivelul 7.70). Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola GAUDEAMUS. Ca și la edițiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, alți profesioniști din domeniile editorial—educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza biletelor și a abonamentelor de intrare, va avea și în acest an câteva premii extrem de atractive:

— 10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale; ? 9 vouchere în valoare de 300 de lei, oferite de Optiplaza;

— pachete de accesorii pentru echipamente multimedia, oferite de InfoTouch Systems; ? 3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 139 lei.

Ziarul târgului va fi realizat pentru al patrulea an consecutiv de către o echipă redacțională de la publicația Cațavencii.

Premiile Târgului Internațional GAUDEAMUS 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15.00, astfel: — Trofeele GAUDEAMUS (decernate pentru trei dintre expozanți) și Cea mai râvnită carte a târgului (premii acordate pe baza Votului Publicului) — Trofeul Presei 'Mircea Sântimbreanu', pe secțiunile publicații, radio, TV, online (premii acordate pe baza Votului Publicului) și agenții de presă (pe baza monitorizării efectuate de Agenția de presă RADOR) — decernat jurnaliștilor acreditați care vor reflecta derularea târgului — Premiul de excelență, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg și destinat finanțării totale sau parțiale a unui proiect editorial de importanță națională, cu ecouri internaționale — Premiile pentru traducere 'Antoaneta Ralian', acordate pentru doi traducători, în și din limba română — Premiul Educația, acordat uneia dintre instituțiile de învățământ prezente la târg — Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

Eveniment organizat de Radio România Parteneri GAUDEAMUS 2017 Partener principal: BRD Groupe Société Générale Sponsor: Dacia Proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale Parteneri: Camerele de Comerț și Industrie din România și Romexpo, CEWE România, Cemrom SA, Treasure&Co, 7Last Muse, InfoTouch Systems, Bernschutz&Co, Asociația Lions Club Millennium, Optiplaza, Borsec, Euroweb. Parteneri media: TVR, Media Trust, revista Accente, Agenția de carte, revista Cariere, Cațavencii, ziarul Metropolis, Observator Cultural, revista 22, România TV, Suplimentul de cultură.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează