COD GALBEN: 22-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale, in general de 55 - 60 km/h. in Județul Constanța, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-01-2018 ora 21 Intre 21:30 si 02:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Vâlcea;

PSD Bihor îşi propune să obţină 30 la sută din mandatele de consilieri judeţeni

În data de 5 februarie s-a desfăşurat şedinţa lunară a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Bihor.

La primul punct de pe ordinea de zi au fost validate noi candidaturi pentru funcţiile de primari în judeţ precum şi propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În urma votului membrilor BPJ, PSD va susţine candidatura liderului Ioan Mang pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, potrivit legislaţiei actuale alegerea preşedintelui se va face din rândul consilierilor judeţeni. Pentru a-şi atinge acest obiectiv PSD Bihor şi-a propus ca la alegerile din 5 iunie să obţină cel puţin 30 la sută din mandatele de consilieri judeţeni precum şi 27 la sută la Consiliul local Oradea. Pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, PSD va demara negocieri cu forţele politice ce vor obţine mandate în viitorul for judeţean astfel încât să se pună capăt dictaturii liberale.

La cel de-al doilea punct al şedinţei au fost desemnaţi membrii din partea PSD Bihor ce vor face parte din Consiliul Naţional al partidului. Conform statutului, din Consiliul Naţional vor face parte preşedintele PSD Bihor Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog, deputaţii Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman şi Bogdan Gheorghe precum şi primarii Sarca Sorin (Borod), Tulvan Fănel (Crâştioru de Jos) şi Herman Gavril (Sârbi).

La punctul Diverse au fost analizate mai multe aspecte organizatorice precum şi analiza pregătirilor la nivelul organizaţiilor locale pentru alegerile locale.

05.02.2016
Biroul de presă