Comunicat de presă - Primăria Municipiului Sibiu

•  Comunicate
19 afişări

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru reparația străzilor și trotuarelor

120bf007-492b-48b4-8ec8-348b0f200ec8

Urmare unei proceduri de contractare inițiată în 14 aprilie 2017 și finalizată în august 2017, Primăria Sibiu a semnat un acord cadru pentru întreținerea și reparația străzilor din Sibiu, pe o durată de 3 ani, cu firmele SC Terra Building SRL și SC Comtram SA.

Următorul pas a fost reluarea competiției între cei doi câștigători pentru atribuirea primului contract subsecvent de lucrări în baza acestui acord cadru.

Încheierea contractului subsecvent a fost însă întârziată cu aproape 50 de zile din cauza unei contestații depuse de unul dintre cei doi competitori. Decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a desființat această contestație astfel că în data de 10 noiembrie Primăria Sibiu a semnat contractul cu SC Terra Building SRL.

Acesta are o valabilitate de un an de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în luna martie 2018. Valoarea maximă a lucrărilor va fi de 11,4 milioane de lei, plățile urmând să se efectueze în funcție de comenzile efectiv realizate.

În baza acestui contract se vor efectua reparații pe carosabil și trotuare, se va înlocui complet covorul asfaltic pe suprafețe mai extinse, dar se vor repara și gropi izolate sau se vor executa reparații cu caracter de urgență a defectelor apărute. De asemenea, contractul include reparațiile la straturile de bază ale străzilor, repararea trotuarelor, a bordurilor și a pavajelor din piatră cubică sau piatră de râu, repararea pavajelor din parcările amenajate cu grile înierbate, întreținerea străzilor de pământ rămase în Sibiu, precum și aducerea la cotă a gurilor de canal și de scurgere.

Direcția Tehnică va emite comenzi periodice către firma contractată, în funcție de lucrările necesare, constatate în teren.

Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu