Comunicat de presă - MAE

•  Comunicate
62 afişări

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, cu Președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria, Dimitar Glavchev

1d98f414-f79a-4caf-93d9-367c33b39143

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 14 noiembrie 2017, o întrevedere cu președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria, Dimitar Glavchev, aflat la București într-o vizită oficială.

Ministrul român a apreciat că vizita președintelui Parlamentului bulgar reprezintă o oportunitate de reconfirmare a nivelului excelent al relațiilor bilaterale, inclusiv la nivelul diplomației parlamentare. De asemenea, au fost evocate contactele politico-diplomatice recente dintre cele două țări, inclusiv la nivel înalt, precum și cea mai recentă reuniune a Consiliului de cooperare la nivel înalt româno-bulgar (Varna, 3 octombrie 2017).

Șeful diplomației române a subliniat importanța cooperării sectoriale dintre cele două țări vecine. Totodată, oficialul român a punctat importanța formatelor de cooperare regională, dar mai ales a faptului că cele două țări își vor asuma președinția Consiliului UE în prima parte a anului 2018, respectiv 2019, ceea ce constituie o oportunitate pentru întărirea cooperării în format european. A salutat eforturile Bulgariei axate pe combaterea migrației ilegale și a exprimat speranța în aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Cei doi demnitari au salutat parcursul european comun al României și Bulgariei, interesele și pozițiile convergente. A fost subliniată, totodată, importanța unei mai bune interconectări, pentru valorificarea optimă a potențialului de cooperare existent în toate domeniile.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare

Trimite-ne comunicatul tau