Comunicat de presă - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

 •  Comunicate
46 afişări

Zilele Medicinei de Urgență Sibiene - 2017 Între 3-5 noiembrie 10-12 noiembrie 2017 se vor desfășura Zilele Medicinei de Urgență Sibiene. Manifestarea științifică este organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, Facultatea de Medicină.

0f26ca62-7e60-4e49-a860-fcf0d895905a

Deschiderea oficială va avea loc vineri 3 noiembrie, la ora 16.00 în Aula Magna a Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A. ocazie cu care Dr. Roșca Constantin, Medic șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Col. Balcu Laurențiu Cosmin, Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Conf.univ.dr Laura Ștef, din partea ULB Sibiu, se vor adresa participanților.

Manifestarea include prelegeri pe teme de specialitate susținute de medicii Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, de cadrele medicale ale Facultății de Medicină a Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu și de paramedicii SMURD — studenți ai Facultății de Medicină, precum și prezentări de cazuri deosebite din practica curentă a serviciului UPU-SMURD.

'Așa cum ne-am obișnuit, începutul lunii noiembrie aduce în prim — plan 'Zilele Medicinei de Urgență Sibiene', manifestare științifică ce a devenit una de tradiție în peisajul medical al orașului. Este un prilej de actualizare a informațiilor din acest domeniu pentru cadrele medicale și studenții din anii mari dar și o ocazie pentru inițierea în medicina de urgență pentru studenții nou veniți pe bănicile facultății precum și pentru persoanele fără pregătire medicală care doresc să cunoască manevre de Basic Life Support (BLS), acestora adresându-li-se secțiunea non-medical din cadrul evenimentului', explică Dr. Iris Mureșan, medic primar în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu și doctor în științe medicale.

Ediția din acest an va acorda o atenție deosebită și atelierelor practice, unde participanții vor exersa manevre de urgență pe manechinele din centrul de formare și pregătire pentru paramedici SMURD, de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Str. Vasile Cârlova, nr. 16-22.

'Ca în fiecare an, ne așteptăm la o participarea numeroasă și suntem convinși că, prin tematica variată, vom capta atenția auditoriului, fie că este vorba despre profesioniștii din domeniu, fie de participanții fără pregătire medicală, al căror interes față de acest eveniment a crescut constant, din dorința de a se informa asupra ceea ce înseamnă medicina de urgență, o specialitate deosebit de dificilă și solicitantă prin care se salvează numeroase vieți omenești', concluzionează Dr. Iris Mureșan.

Decebal Todăriță

Purtător de cuvânt

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe