Hilde Brandl: 'Guvernul ne-a minţit pe toţi, antreprenori sau angajaţi. Cine plăteşte?'

'România va termina acest an cu cea mai mare creştere economică de după criza globală din 2008, însă cu toate acestea, măsurile luate de Guvernul de stânga ar putea arunca ţara într-o nouă criză', atrage atenţia Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

'În acest an, antreprenorii, persoanele fizice autorizate dar chiar şi angajaţii au experimentat cea mai clară lipsă de predictibilitate fiscală, ce a avut ca singur scop colectarea a cât mai mulţi bani cu scopul de a acoperi minciunile din programul de guvernare', susţine Hilde Brandl.

'Organizaţia Oamenilor de Afaceri liberali atrage atenţia că lipsa unei viziuni bugetare pe termen mediu şi lung şi încălcarea unor angajamente europene, precum MTO, face economia României extrem de vulnerabilă la o eventuală criză economică', susţine liderul liberal.

'Anul 2017 a fost marcat în cea mai mare parte de minciuni şi manipulări. În acest an am văzut cum o creştere a fiscalităţii în cazul trecerii impozitelor către angajat a fost prezentată de guvernanţi ca o scădere de taxe; am văzut cum s-au inventat noi taxe precum aşa-numita taxă de solidaritate de 2,25% şi s-au crescut accizele la carburanţi, deşi ni s-a spus că nu creşte nicio taxă; am văzut cum deşi au promis că nu se ating de pensiile private au sfârşit prin a scădea contribuţie către Pilonul II de la 5.1% la 3.75', aminteşte Brandl.

'Toate aceste minciuni ascund un adevăr crud: programul economic realizat de echipa Dragnea - Vâlcov este un dezastru pentru România. Sper ca în ceasul al doisprezecelea premierul Tudose să înţeleagă că nu poate guverna fără a ţine cont şi de opinia mediului de afaceri şi a micilor antreprenori, adică a celor care au produs cu adevărat această creştere economică, datorită muncii, onestităţii şi seriozităţii lor'.

Hilde Brandl
Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL - Bucureşti