Atenţionare de călătorie

Republica Elenă - Greva lucrătorilor din cadrul companiei de căi ferate 'TRENOSE'

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că lucrătorii din cadrul companiei de căi ferate din Republica Elenă 'TRENOSE' au anunţat întreruperea activităţii pentru zilele de 01 şi 02 noiembrie 2017, între orele 05:00-08:00, 13:00-16:00 şi 21:00-00:00.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Atena: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilăgratuity în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare