FCSB - Hapoel Beer Sheva
- măsuri de ordine publică -

Cu ocazia partidei de fotbal dintre FCSB şi Hapoel Beer Sheva, care se va disputa joi, 02 noiembrie a.c., începând cu ora 22.05, pe stadionul Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a jocului sportiv, peste 450 de jandarmi vor acţiona la nivelul Capitalei pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor.

În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete.

Aceştia vor fi sprijiniţi de un reprezentant din cadrul clubului Hapoel Beer Sheva - specializat în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care are misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române. De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor oaspeţi flyere în limba engleză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive.

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 600 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Conform art. 14 din legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiţii implică şi o serie de restricţii rutiere la nivelul Capitalei, iar în acest sens, Poliţia Rutieră va informa din timp cetăţenii în legătură cu arterele rutiere care vor fi închise temporar, precum şi care sunt rutele ocolitoare recomandate.

Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

- Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

- Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

- Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Jandarmeria Capitalei asigură pe această cale opinia publică şi bucureştenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL