Cum transformăm societatea prin educaţie: conferinţa anuală de impact a Teach for Romania, 'Educaţia rescrie povestea'

Asociaţia Teach for Romania va reuni, în cadrul conferinţei sale anuale de impact, întreaga comunitate a susţinătorilor educaţiei din România. Conferinţa de anul acesta, 'Educaţia rescrie povestea', va avea loc joi, 2 noiembrie 2017, între orele 9:30 şi 14:30, la Aula Magna a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Aflat la a doua ediţie, evenimentul din cadrul proiectului A New Way for New Talents in Teaching' se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

La eveniment va participa şi Excelenţa Sa, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, alături de peste cei 350 de participanţi. Împreună vom asculta poveştile copiilor, profesorilor, directorilor, oficialităţilor şi tuturor celor care, prin misiunea proprie, susţin şi misiunea Teach for Romania. Obiectivul acestui demers este conştientizarea impactului colectiv, care poate fi posibil prin efortul individual al tuturor celor implicaţi în educaţie.

Un om poate schimba o lume. Dar împreună?

Tema acestei ediţii este: 'Un om poate schimba o lume. Dar împreună?'. Evenimentul este un prilej de a conştientiza felul în care educaţia schimbă lumea - începând de la lumea fiecărui copil, la lumea profesorului, a clasei, a comunităţii.
Teach for Romania crede în potenţialul fiecărui copil. Prin profesorii şi învăţătorii susţinuţi de către programul Teach for Romania, asociaţia a ajuns, în numai 4 ani, să lucreze cu peste 6500 de copii, cu aproximativ 70 de şcoli din comunităţi cu provocări. Misiunea Teach for Romania poate fi îndeplinită numai prin colaborarea cu şcolile şi instituţiile active în sistemul de stat.

'Colaborarea dintre Teach for Romania şi şcoală a fost de la început eficientă şi a constat în formarea unui parteneriat educaţional centrat pe elev, prin identificarea nevoilor copiilor şi ale familiilor acestora. Prin relaţia specială profesor-elev, şcoala vine în sprijinul comunităţii prin identificarea cauzelor problemelor care duc la eşec şcolar sau abandon şcolar. Profesorii se implică direct în susţinerea familiilor şi în cazuri de probleme la învăţătură - copiii în situaţie de corigenţă au ajuns la note de progres. Activităţile clasice se îmbină cu activităţile de leadership şi educaţia pe bază de valori, iar rezultatul este un proces educaţional bazat pe eficienţă, colaborare, leadership, în care copilul este implicat cu bucurie.' - a afirmat Elena Grigore, director şcoala Gimnazială Fundeni, judeţul Călăraşi.

Care este impactul asupra copiilor?
Marinela Stancu, clasa a IX-a, a lucrat timp de doi ani cu profesori susţinuţi de Teach for Romania la şcoala Gimnazială Nr 1, Fundeni, judeţul Călăraşi. Ea povesteşte:

'Profesorii chiar mi-au schimbat viaţa. Eram la un nivel foarte scăzut, nu ştiam nimic, doar teorii, învăţam mecanic. Înainte nu ştiam nici să mă comport ca om! Acum am note mai bune. Am înţeles mai multe aspecte ale vieţii, am învăţat să nu judec o carte după copertă. Profesorii au fost foarte prezenţi în viaţa mea, tot ce am făcut până acum am făcut datorită lor. Am putut să vorbesc cu ei ca şi cum aş vorbi cu prietenii mei... Acum simt că viaţa mea s-a schimbat. Simt că am devenit. Cu toate că încă sunt mică, visul meu este să fiu profesor la Teach for Romania şi apoi să scriu proiecte Erasmus.'

Agendă şi vorbitori
Evenimentul este moderat de Liana Alexandru, jurnalist şi prezentator la Digi24 HD. Vor fi prezenţi în calitate de vorbitori:
* Excelenţa Sa, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România: Puterea educaţiei incluzive şi pe bază de valori în dezvoltarea unei societăţi sustenabile;
* Ligia Deca - Consilier de stat şi reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale: prezentarea proiectului Preşedintelui României 'România Educată' - proiect de reformă a educaţiei prin reaşezarea societăţii pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanţă, muncă, talent, onestitate şi integritate;
* Ina Solomon, CSR & Corporate Sponsorships UniCredit Bank;
* Neli Koleva, Chief Officer of Public Partnerships at Teach for Bulgaria şi Coordonator consorţiu proiect NEWTT: rezultatele primului an din proiectul Erasmus+ 'A New Way for New Talents in Teaching': Parteneriate strategice pentru cercetare şi inovare în educaţie;
* Cosmina Mironov, Lector Universitar Doctor şi Manager Proiect NEWTT pentru Universitatea din Bucureşti: Un an de program de conversie profesională în învăţământul primar şi preşcolar
* Ivan Gospodinov, alumnus Teach for Bulgaria
* Corina Puiu, CEO&Co-Founder Teach for Romania: Abordarea Teach for Romania pentru creşterea performanţei în educaţie
* Aura Stan, Chief Programme Officer Teach for Romania: Modelul Teach for Romania de performanţă în educaţie şi de intervenţie strategică.

Agenda include un panel de discuţii cu alumnii programului Teach for Romania, copii şi profesori, precum şi un studiu de caz despre impactul în comunitate: Fundeni, judeţul Călăraşi. Lista întreagă a vorbitorilor şi agenda pot fi accesate pe pagina oficială a evenimentului: http://teachforromania.org/educatia-rescrie-povestea/

Această ediţie se desfăşoară în cadrul proiectului 'A New Way for New Talents in Teaching' (număr proiect 564718-EPP-1-2015-2-BG-EPPKA3-PI-POLICY), cofinanţat prin linia KA3 a Erasmus+ a Uniunii Europene. Teach for Romania îşi derulează modelul de performanţă în educaţie susţinând generaţia din 2016 în cadrul acestui proiect, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei.

Eveniment susţinut de: UniCredit Bank, Universitatea din Bucureşti, ZIZIN, Q-Zine Catering şi Bright Communication.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania caută şi pregăteşte oameni motivaţi, cu potenţial, pentru a deveni lideri în educaţie, din rolurile de profesori şi învăţători pentru copiii din medii vulnerabile. Peste 65 de profesori şi învăţători sunt activi la catedră în peste 60 de şcoli din 12 judeţe: Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vrancea, Olt, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti. Organizaţia face parte din reţeaua globală Teach for All, care uneşte sub aceeaşi misiune a reducerii inechităţii educaţionale membri din peste 46 de ţări. Teach for Romania încurajează colaborarea părinţilor şi a copiilor cu profesorii şi directorii şcolilor, cu inspectoratele din educaţie şi actorii din mediul de business.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi: http://teachforromania.org

Pagina evenimentului: http://teachforromania.org/educatia-rescrie-povestea/
Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/